Bayburt'umuzda yaptığımız kanalizasyon çalışmalarından dolayı aksaklıklarımız olmaktadır misafir olan hemşehrilerimiz birazda olsa sıkıntı çekmektedirler. Hemşehrilerimizin göstermiş olduğu anlayıştan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ümit ediyoruz ki, önümüzdeki yaz bu sıkıntıların hiç biri kalmayacak. Hepimizin rahatlık ve huzurla yaşayacağı Bayburt'umuzu oluşturmuş olacağız. Ve bizde hemşehrilerimize hizmet etmekten memnun olacağız.

Bugüne kadar Türk siyasi hayatında olmamış bir seçime, Cumhurun Reis'ini seçeceği bir seçime gireceğiz. Türk siyasi tarihinde halk ilk defa kendi özgür iradesiyle vereceği oylarla cumhurbaşkanını seçecektir. Rabbimden seçimin Bayburt'umuza, Türkiye'mize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum. Güçlü bir Türkiye'nin oluşması için; Orta Doğu Coğrafyası'nda, Avrupa'da, Asya'da, Birleşmiş Milletlerin nezdinde, itibarı yüksek, sözü dinlenen, sözüne ehemmiyet verilen ve bu konuda Birleşmiş Milletler herhangi bir konuda karar alacaklarında “Türkiye Cumhuriyeti ne der” diye düşünecekleri bir başkanı seçmek üzereyiz. Bu güçlü başkanın seçilmesi için herkes özellikle Bayburt'umuz kendisine yakışır seçimi yapacaktır diye ümit ediyorum. Bu seçim çok daha önemli; sıradan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, hepiniz bunu en az benim kadar biliyorsunuz. Bugün İslam Coğrafyası kan ve gözyaşıyladır. İslam coğrafyasında zulüm var.  İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz soydaşlarımız ezilmektedir. Bu ezilen kardeşlerimizin, bu Müslüman kardeşlerimizin, bu mazlum milletlerin sesi olacak, bu mazlum kardeşlerimizin sesini her tarafa duyuracak zalimlere meydan okuyacak. Güçlü bir Türkiye'nin, güçlü başkanını seçeceğiz inşallah.

Şunu ümit ediyorum; Bayburtlu kardeşlerim seçime gereken önemi, gereken hassasiyeti vereceklerdir ve oylarını kendi özgür iradeleriyle bizden olan, bizim gibi olan, bizim içimizden olan, bizi on bir yılda dünya milletler arenasında Türkiye'mizi en zirveye taşıyan başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ı büyük bir oy çoğunluğuyla seçecektir. Bayburt'umuzun bu anlamda Türkiye birincisi olacağını ümit ediyorum. Sizlerden beklediğimiz Bayburt'umuzun ikinci vekili olan başbakanımızın en yüksek oyla seçilmesidir. Bütün Bayburtlu hemşehrilerimizden özellikle istirham ediyorum; oyunuzun kıymetini bilin. Tüm Bayburtlu kardeşlerim; MHP'den olur, CHP'den olur, BBP'den olur, Saadet Partisi'nden olur... Bayburtlu kardeşlerim ben inanıyorum ki; Güçlü Türkiye'nin oluşmasında pay sahibi olan ve güçlü Türkiye'yi daha da güçlendirecek, milli iradeyi daha da güçlü kılacak Sayın Başbakanımızı, Cumhurbaşkanı olarak seçecektir. Bu konuda en ufak bir endişe taşımıyorum.