Türk siyasi tarihinde ilk defa halkın kendi özgür iradesiyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandığını ve bu seçim sonucunda da Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirten Belediye Başkanı Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk siyasi tarihinde halkımız ilk defa kendi özgür iradesiyle verdiği oylarla Cumhurbaşkanını seçti.  Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi tüm dünyanın yakından takip ettiği seçimlerde sadece bizim değil tüm mazlum milletlerin ve İslam dünyasının kalbi Sayın Recep Tayyip Erdoğan için attı. Halkımızın verdiği destekle son 12 yılda Türkiye’nin gücüne güç katan Sayın Erdoğan yine halkımızın desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Bayburt’umuz da her zaman olduğu gibi bu seçimde de yine kendine yakışanı yaptı ve dünyadaki mazlumların sesi olan, kimsesizlerin sesi olan, İslam âleminin ümidi olan şimdi de Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oldu. Türk siyasi tarihinde ilk defa gerçekleşen bu seçime gereken önemi ve hassasiyeti göstererek kendi özgür iradesiyle bizim gibi olan, bizim içimizden olan, 12 yılda dünya milletler arenasında, Türkiye’yi zirveye taşıyan Başbakanımız Sayın Erdoğan’a büyük bir oy oranıyla destek veren kadirşinas Bayburtlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.

Güçlü Türkiye'nin oluşmasında pay sahibi olan Başbakanımız ve Bayburt’umuzun ikinci milletvekili Recep Tayip Erdoğan, milletinden aldığı güçle Türkiye’nin gücüne güç katarken Bayburt’umuzun da gücüne güç katmıştır; Yaklaşık 50 Milyon TL kaynak sağlayarak şehrimizde Atık Su Arıtma tesisi ile birlikte kanalizasyon ve içme suyu hattının yenilenmesi çalışmalarına katkı sağlayan ikinci milletvekilimiz ve Başbakanımız, Bayburt’umuzun 50 yıllık hayali olan Kop Tüneli ve Bayburt - Araklı Tüneli çalışmalarının altına imzasını atmıştır. Birçok hizmetle birlikte hayallerimizin gerçeğe dönüşmesinde katkısını sunarak ikinci milletvekilliğini gösteren yeni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’den sonra yüzde 80,3 oy oranıyla kendisine büyük destek veren Bayburt’umuza gereken ayrıcalığı dün olduğu gibi bundan sonra da gösterecektir.   

Bu duygu ve düşüncelerle yeni Türkiye yolunda ikinci milletvekilini Köşke gönderen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, yeni Cumhurbaşkanımızın Bayburt’umuza, Türkiye’mize ve tüm İslam âlemine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”