Siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten belediye başkan Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizi Ak günlere taşımak üzere genç ve dinamik bir kadroyla 14 Ağustos 2001 tarihinde siyasi hayatına başlayan partimizin kuruluşunun 13. Yıl dönümünü büyük bir mutlulukla kutlamaktayız. Yeni Türkiye’nin teminatı olan Ak Parti daha girdiği ilk seçimde tek başına iktidara gelmiş ve daha sonrasında girdiği her yarışı milletimizin olağanüstü desteğiyle önde tamamlayarak güvenin adresi olduğunu tescillemiştir.

Ak Parti; mazlumu koruyan, zalimin karşısında dik bir şekilde duran, yardımlaşmayı ve paylaşmayı en büyük erdem sayan kadim bir geleneğe sahip ve aile yapısı güçlü, genç, dinamik bir toplumsal dokusu olan Türkiye’yi ayağa kaldırmak ve aziz milletimizin bahtını açmak için yola çıkan bir hizmet kervanıdır.

Geride kalan 12 yılda hizmette ve başarıda sınır tanımayan hükümetimiz, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına ve dünya siyasetinde oynanan aktif role kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmıştır.

12 yıllık iktidarında beklentilerin çok üstünde hizmetler gerçekleştirilmiş; her alanda büyük projeler uygulanmış, Türkiye lider ülke konumuna gelmiştir. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin unutulmazları arasına giren Ak Parti iktidarı; cumhuriyet tarihimizde bir ilk olan Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesine ön ayak olarak yine olmaz denilen bir işi başarmıştır.

10 ağustosta gerçekleşen seçimde ise halkımızın desteğiyle ilk turda ülkemizin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu göreve gelmesiyle beraber ülkemiz gücüne güç katmıştır. Güçlü Ak Parti iktidarı ve halk tarafından ilk defa seçilen Cumhurbaşkanımızla birlikte ülkemiz ak günlere emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; partimizin kuruluşunun 13. yıldönümünü gönülden kutluyor, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dilerken kuruluşundan bu güne emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”