AK Parti İl Başkanlığında ki partililerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve çok sayıda partili katıldı.
           
İnsan kaynaklarını verimli kullanamayan şehirlerin kalkınmasından söz edilemeyeceği kesindir. Bunun için Bayburt’umuzun nitelikli insanlarını, Bayburt’umuzla ilgili ve ilgilenir hale getirmek gerekir.”insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüyle açıklamasını yapan Memiş ;

“Sayın il başkanım, sayın merkez ilçe başkanım, kıymetli basın mensupları, teşkilatımızın çok saygıdeğer yöneticileri, hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli hazirun.

                Hepinizi en içten duygularımla, sevgi ve saygılarımla selamlıyor, hepinize hoş geldiniz diyorum.

                2014 mahalli idareler seçiminin ülkemize olduğu kadar Bayburt’umuza da hayırlar getirmesini yüce Mevla’dan yalvarıyorum.

                Bayburt’umuz adına, yüreklerini ortaya koyan bilgi birikimlerini şehrimize aktarmaya çalışan tüm aday adayı arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

                   Geçmişten günümüze kadar, bu güzel Bayburt’umuza her noktasında hizmet vermiş olanları şükranla anıyor, ölenlere rahmet diliyorum.

                 Çok kıymetli dava arkadaşlarım; bugün sizlerin huzurlarınız da aday adaylığımı açıklarken, omzumuza yüklenebilecek manevi sorumluluğun ağırlığını hisseder gibiyim. İnanıyorum ki bu makamlar; İkbal ve prestij makamları değildir. Olmamalıdır da… Ve yine inanıyorum ki; kişiye oradan güç devşiren değil aksine, millete hizmet sunma makamlarıdır. Bu makamlar, vicdan terazilerini hak ve adalet üzerine kuranların yoludur. Başarıyla geçebilecekleri kutluyorum.

                   Efendim, yerel yöneticilerin yapacağı çok şeyler olduğu gerçeğini yadsımadan, şunu ifade etmek isterim ki, zor; zor olduğu kadar da sorumluluk ifade eden bu göreve talip olan tüm arkadaşların bir dileği olsa gerek.

                  Kendi adıma; şehrimin insanını, dert sahibi sorunlar yumağı yapma yerine, onların dertleriyle dertlenmeyi gaye edinmiş, şehrimin insanının sorunlarını çözebilmiş ve şehrimin insanı ile gelecek yıllarda vicdanı ile rabıta kuracak bir vicdanımın hep olmasıdır. Sadece süslü kelimelerin büyüsüne kapılmadan söylemek istiyorum ki; Bayburt’umuza yapılması gerekenler noktasında bir şeyi eksiltmek ya da abartmak; memleketime karşı ihanet ve Allaha karşı büyük bir suç işlemek olacaktır.

                  Değerli dostlar; Ak partinin Ak belediyecilik anlayışı ile diyorum ki merkezin de insan olmayan merkezine insanı koyamayan sistemlerin başarılı olamayacakları bir gerçektir. Bir şehrin insan kaynakları asla ve asla heba olmamalıdır. İnsan kaynaklarını verimli kullanamayan şehirlerin kalkınmasından söz edilemeyeceği kesindir. Bunun için Bayburt’umuzun nitelikli insanlarını, Bayburt’umuzla ilgili ve ilgilenir hale getirmek gerekir.”insanı yaşat ki devlet yaşasın”.

                 Kıymetli gönül dostları; Ak partinin Ak belediyecilik anlayışı ve felsefesini kavramış ve ilke edinmiş, bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak demokratik kültüre sahip, çoğulculuğu ve katılımcılığı önemseyen, sözü olanın sözünü söyleyeceği ve söylenen sözlerin dinleneceği ve karşılık bulacağı, duranların ve yerinde sayanların değil yürüyenlerin olacağı, ben-sen-onun değil Biz’in olduğu, Bayburt’umuzun ananelerini, kültürünü ve sevdalarını yaşayan yaşatanların bulunduğu, şehrine hizmet etmeyi önemsemiş, sosyal bir belediyecilik ve bizden öncekilerin tecrübelerinden faydalanacak bir anlayış…                                            

                Efendim, şehrimiz adına yapılabilecek çok şeyler olduğu gibi çok şeyler de söylenebilir söyleniyor da. Asıl olan sorunlar noktasında doğru tespitler yapmaktır. Tespitleri doğru yapamaz isek; söylenenleri vaat ve iddiadan öteye götüremeyiz. çok kıymetli dava arkadaşlarım aziz dinleyiciler sorunlarımız var elbette olacaktır. İnsanın olduğu her yerde sorunlarda vardır, talip olma duygusu da herhalde birazda bu sorunların varlığından etkilenir. İşte bu kardeşiniz de, bu gönül şehrine, bu güzel Bayburt’umuza bir şeyler verebilir, bir umut olabilir miyim duygusuyla buradadır. Ve diyorum ki sorunlar varsa umutlar da vardır. Sen neye hazırsan O da senin için hazırdır.

                   Bayburt’umuza  sevgimizi çok yüksek sesle bağırmak yerine, bugüne kadar yapılanlara bir taşta,bir harçta biz koyarız adına,sadece elimizi ve bilgimizi değil yüreğimizi de bu yola koyarak huzurunuza geldim ve aday adayı oldum.Gayret bizden sonuç Allah’tandır.hepinizi muhabbetle saygıyla sevgiyle selamlıyorum,Allaha emanet olunuz, sağ olunuz , var olunuz…”