Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi herkesin bayramını kutladı.

Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına ivme kazandırdığını belirten il başkanı Elçi, " Birlik ve beraberlik içersinde bu ülkenin daha bir çok hizmetleri başaracağız. Bu beraberlikle Bayburt’umuza daha bir çok hizmet yapacağımıza inanıyorum. Bu mübarek günlerde dünyanın bir çok yerinde Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da zulme uğrayan kardeşlerimizin de ülkemizdeki huzur ortamından ders çıkaracaklarını umarak onların da mağduriyetleri giderildikten sonra mutlu bayramlar idrak edeceklerine inanıyorum. Onların da bayramlarını kutluyorum Allah onların da yardımcıları olsun."dedi.

AK PARTİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETTİĞİNDE 2014 YEREL SEÇİMLERİNE DE MÜHRÜNÜ VURACAKTIR.

Yerel seçimlere yaklaşıldığından dolayı seçimde birlik, beraberlik ve kardeşliğe bütün kesimler olarak ihtiyaç olduğuna işaret eden Elçi, " Ak Parti birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde 2014 yerel seçimlerine de mührünü vuracaktır. Kalkınmayı, adaleti, hoşgörüyü ve birlikte yaşamayı ve kaynaşmayı yeniden zinde bir şekilde ülkemizde inşa edebileceğimize inanıyorum. "diye konuştu.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, hazirunda bulunanları tek tek sayarak bayramlarını tebrik ederek konuşmasına başladı.

 

BANA GÖRE KURBAN BAYRAMININ EN GÜZEL YANI BAŞÖRTÜ MAĞDURİYETİNİN SONA ERMİŞ OLMASIDIR

‘Ak Parti kurulduğu günden beri hep birlikte çok güzel bayramlar yaşadık"diyen Milletvekili Özbek şöyle devam etti:

" Geçirdiğimiz her bayramda çifte bayramlar yaşamaya alıştık. Bu bayramın en güzel yanı ise yıllardır zulme uğrayan, dışlanan, göründüğü zaman farklı kesimlerce öcü olarak algılanan bir kesimin ızdırabı Ak Parti döneminde Sayın Başbakanımızın başbakanlığı döneminde sona ermiştir. Yıllardır okullara, üniversiteye sokulmayan başörtülü kadınlarımızın, öğrencilerimizin artık bu mağduriyetleri bundan sonra inşallah sona erdi. Bana göre Kurban bayramının en güzel yanı odur. Hastanemizde doktor, okulumuzda öğretmen, valilikte devlet memuru, belediyelerimizde, il genel meclislerimizde, TBMM’de artık başörtülü hanımefendileri görmek mümkün olacaktır. Şükrediyor, şükürler olsun diyoruz. Bu olayı gerçekleştiren ekibin içinde olmaktan dolayı mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. "

BÜTÜN ADAY ADAYLARIMIZA SICAK BAKIYORUZ

"Yerel seçimlere doğru gidildiğini anımsatan Milletvekili Özbek, " İnşallah Ak Parti yerelde de, Türkiye’de de tekrar iktidara gelecektir. Hedefimiz tüm belediyeleri almak. En fazla il genel meclisi ve belediye meclisi üyesini çıkartmak. Oy oranımızı da Türkiye oy oranının üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Seçim öncesi en büyük heyecan aday adaylığı yarışlarıdır. Bu demokrasinin getirmiş olduğu çok güzel bir gelenektir. Belediyelerde, il genel ve belediye meclisinde koltuklar sınırlı. Arkadaşlarımızın bazıları aday olacak, bazıları ise olamayacak. Biz şunu biliyoruz ki olanlar ile olmayanlar arasında hiçbir fark yoktur. Olan da olmayan da o koltuğa layık. Ama sınırlılıktan dolayı o koltuğa birileri oturacak. Bundan dolayı küskünlük, dargınlık, heyecanı yitirmek gibi olayları inşallah partimizde yaşamayız. Biz bütün aday adaylarımıza sıcak baktığımızı, kendi içimizden insanlar olduğunu bize katma değer sağlayacaklarını biliyoruz. İnşallah aday adaylarımız kendisi aday olmuş gibi aday olan diğer arkadaşlarımıza yardımcı olurlar. Önemli olan Bayburt’un, Türkiye’nin kazanmasıdır. Dava ve hizmet inşallah devam edecektir. Bu hususta lütfen kırıcı olmayalım. "

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise başörtüsü mağduriyetinin çözümündeki katkılarından dolayı Bayburt Milletvekili Özbek’e minnettarlığını ve teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı.

Bu ülkede yaşayanlara hayatı zindan eden insan hak ve hürriyetlerinin önündeki bütün engellerin kalkmaya devam edeceğini belirten Başkan Polat, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ak Parti İl Teşkilatının bayramını tebrik eden Başkan Polat, zulme uğramış ülkelerde bayramı yakından hissedemeyen Müslümanlara Yüce Allah’tan bayramı yakından hissetmelerini ifade etti.

"Biz birlikte Türkiye’yiz. Biz birlikte Bayburt olduk" diyen Başkan Polat konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:

" BİZ ‘BİZ’ OLARAK SİYASETE BAŞLADIK. BİZ OLARAK SİYASETE DEVAM ETMEYE KARAR KILDIK.

" Biz ‘biz’ olarak siyasete başladık. Biz olarak siyasete devam etmeye karar kıldık. Biz inanıyoruz ki ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’. Biz siyaset ben Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin bir koltuk sahibi olsun diye değil ‘biz’ olarak yaşadığımız beldeye, ile, ülkeye, dünyaya barış, huzur, İslam’ın o nefesi gelsin diye siyaset yapıyoruz. Rabbim niyetimizi bozmasın, niyetimiz halis ise sonumuzun da halis olduğuna inanıyoruz. Makamların, mevkilerin, şanların, şöhretlerin, nefsi okşayan değil de o makamların insanlara hizmet etmek suretiyle yaratanın rızasını kazanma niyetimizi asla bozmasın. Bugüne kadar onun için hizmet etmeye gayret ettik. Bayburt’umuzun köklü meselelerine çözüm bulmaya gayret ettik. Bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. "

"Daha önce su isale hattı ve doğalgaz altyapısını bitirdik. Kanalizasyonumuzun şu anda ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı. Kaleardı, Zahit Mahallesi, Çaykara kavşağında kanalizasyon işimiz devam ediyor. Bayramdan önce şehir içi şebeke hattının ihale öncesi son çalışması ile ilgili de İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğünden arkadaşlar geldiler. Bayram sonrasında bunun da ihale süreci devam ediyor. Atık su arıtma tesisimizin de ihale süreci bayramdan sonra başlayacak. Ak belediyecilik bir ilin temel meselelerini çözmeye odaklanmış bir belediyecilik dediğimiz için meseleleri çözmeden, altını çözmeden bu şehrin üstüne yapılan hizmetlerin hepsi günübirlik hizmetlerdir. "

Daha sonra İl Genel Meclisi Raci Bayrak, Ak Parti Arpalı Belediye Başkan Adayı Şadi Terzi, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Belediye Meclis Üyesi Selahattin Karaman da bir selamlama konuşması yaptı.

Bayramlaşma yapıldıktan sonra program sona erdi.