Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 2014 yerel seçimlerinde tekrar AK Parti'den Aday Adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında alkışlarla karşılanan Başkan Polat’ı çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.

               AK parti binasında düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Daştan ve çok sayıda partili katıldı.

        Konuşmasına ‘Kıymetli Gönüldaşlarım ’ sözüyle başlayan Hacı Ali Polat, görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

        Göreve geldiklerinden itibaren Bayburt’a yapılanları anlatan Polat, İnsanı merkez alan bir siyaset anlayışıyla hizmet üretmeye gayret ettik. Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde her ay yaptığımız il başkanları toplantısında ondan aldığımız enerji ile dolduk ve Bayburt'a hizmet taşımaya gayret ettik. Bayburt'umuz gerçekten yoğun hizmet bekleyen bir il durumunda idi. Özellikle altyapı konusunda yılların ihmali ile karşı karşıya olan bu şehri, elimizdeki kısıtlı imkânlarla komşu illerimizle yarışır hale getirmeye gayret ettik.



         Ve bugün başka bir aşamanın başındayız. Rabbim nasip ederse yeniden bu göreve talip olmak adına dosyamızı il başkanımıza teslim edeceğiz. İnsanlar soracaklar ve sormakta da haklılar; Sen 2009 yılında verdiğimiz emanetle bugüne kadar ne yaptın ki bu şehri 2'inci bir beşyıl daha yönetmeye talipsin. Bu sorunun cevabını, bu teşkilata gidip gelen herkes çok iyi biliyor. Şu kitaba sığdırmaya çalıştık dört yılda neler yaptığımızı; bunları bu kısa konuşmada sizlere aktarmaya maalesef vaktim yok. Ama bir iki cümle ile sadece beyan etmek istiyorum.

         Bizden önce hiç bir belediye başkanı bir dönemde 2 tane altyapı işini bitirememiştir. Rabbim bize nasip etti ve bu şehrin 2 tane altyapısını, su isale hattının ve depoların yenilenmesini ve doğalgazı bitirdik. Ağaçlandırma konusunda benden önceki her hangi bir belediye başkanı ile yarışabilecek seviyede ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdim. Parklar konusunda da 12 adet aldığımız park sayısını mahallerimizde nitelikli olarak 48 âdete çıkardık. Bayburt'un tarihi, turistik, kültürel değerlerine sahip olmak adına Ulu Cami'ye sahip çıktık. Kırk çeşmeleri ortaya çıkardık. Saat Kulesi'ne yeni bir veçhe kazandırdık. Taş han’ı dışarıdan gelen insanların görebileceği bir mekân haline getirdik.

          Kaldırım ve yollar konusunda da şunları işittik: '20 sene boyunca ilk defa bu sokaklara belediye girdi.' Bayburt'un merkezinde 51 tane cadde ve sokağımızın kaldırımını, kendi ürettiğimiz yeni renk ve şekildeki parkelerle döşettik. Cumhuriyet Caddesi'nde Bayburt'ta ilk defa uygulanan andezit taşıyla kaldırım kaplamasını gerçekleştirdik. Aydınlatma konusunda bu şehre bugüne kadar çok çaba sarf ettik.

         Bayburt Belediyesi'nin en önemli sıkıntısı olan ekonomik problemini çözmeden, ek kaynak üretmeden Bayburt Belediyesi'nin hizmet üretme imkânı maalesef yoktur. Son iki yıldaki hizmetlerimizin temelinde Bayburt Belediyesi'ne ait olan bir arsayı satmak vardır. Kaynak üretmeden imkân yoktur. İnsanda satma bilincinin oluşabilmesi için belli bir dönemin, belli bir sürenin, belli bir tecrübenin kazanılması gerekmektedir. 4 Milyon Tl' ye bir arsa sattık ve Bayburt'a hizmet ürettik. Ve belediyemize sürekli bir kazanç elde etmek adına Genç Osman HES Projesi'ni geliştirdik. İhalesini yaptığımız proje ihale komisyonu tarafından karar aşamasındadır. Yılda o sattığımız arsa bedeli kadar yani 3,5 ila 4 Milyon Tl kaynağı belediyemize aktaracak olan HES inşaatının başlama dönemindeyiz. Uzun vadede Bayburt Belediyesi'nin kamburunu düzeltecek olan, hizmetlerine hizmet katacak olan temel iş budur ve gerçekten de çok önemlidir. Uzun vadede insanlarımız bunun kıymetini eminim daha da iyi anlayacaktır.

            Bayburt'un tarihine, kültürüne, doğasına, parkına, bahçesine hizmet üretmeye gayret ettik. Bu hizmetleri üretirken adaletle taraf tutmamaya gayret ettik. Mümkün olduğu kadar teşkilatımızın taleplerine cevap vermeye gayret ettik. Ama şunu çok açıklık ve rahatlıkla söylüyorum ki; adaletten ayrılmadık, kimden gelirse gelsin haklı olan talebe evet dedim ve yine kimden gelirse gelsin haksız olan talebine hayır dedim. Çünkü ben attığım her adımın hesabını bu dünyada insanlara vereceğim gibi, yarın Rabbime de hesap vereceğim düşüncesi ile hareket ettim. Çünkü ben bu şehrin camisinden "Allah'ın hesabına tabi tutulmadan önce bu dünya da kendinizi hesaba tabi tutun." Hadisi Şerifinin nasıl uygulanması gerektiğini bu insanlara anlattım. Ve anlattıklarımı mümkün olduğu kadar yaşamaya ve yaşatmaya gayret ettim. Tabi her şeyi yapabildim mi diye soracak olursanız hiç kimse bunun iddiasında bulunamaz. Çünkü elimizdeki kısıtlı imkânlar herkesin malumudur. Herkes, her şeyi birden yapmak ister ama öncelikle imkân meselesine göre hareket eder.

              Şimdi geldik bir dönemin başına. Ben en son dağıttığımız dergileri çok iyi incelemenizi istiyorum. Bu dergilerde olan yaptıklarımızın sadece bir kısmıdır. Yaptıklarımızın hepsini bu dergilere sıkıştıramadık. Bu topluma elimden geldiği kadar altyapısıyla, üstyapısıyla, kaldırımıyla, caddesiyle, yeşil alanıyla, Kent Ormanı'yla, Bayket Şelalesi'yle, İmaret Tepe Sosyal Tesisleri'yle, Kadıoğlu Parkı'yla, köprüleriyle, Kışla ve Çaykara kavşaklarıyla bu toplumun 4 yıl önce hayal etmediklerini şimdi gerçekleştirdik ya da yoluna koyduk. En önemli bir temel meselemiz olan kanalizasyon projesini yoluna koydum. Başbakanımız bütün samimiyetiyle Bayburt'un ikinci milletvekiliyim dediği zaman bazı insanlar dedi ki; 'Başbakan bizim ikinci milletvekilimiz oldu da ne oldu?' Şimdi ben de diyorum ki;

           Başbakanımız bizim ikinci milletvekilimiz oldu ve ben kanalizasyon projesini, şehir şebeke projesini ve atık su arıtma projesini bu seneki ilk il başkanları toplantısında Başbakanımıza götürdüm ve dedim ki; "Sayın Başbakanım biz kendi altyapımızı, kendi yerel imkânlarımızla çözemiyoruz. Bize SUKAP çerçevesinde destek verin." Ve ertesi hafta beni İller Bankası'ndan aradılar ve dediler ki; 'Bayburt'u acil eylem planı içerisine aldık.' Oysa ben 12 Milyon TL olarak aynı kurumdan bir yıl önce yaptığım talebe verdikleri cevapta, Bayburt Belediyesi'nin bu krediyi ödeyebilecek kredibilitesi olmadığını söylediler. Ama şu anda Sayın Başbakanımızın talimatları ile bu 3 altyapı projesine 40 Milyon Tl kredi olarak tahsis edildi. Ve biz bununla Bayburt'un ta 1972 yılında yapılmış olan kanalizasyon sisteminin ihalesini yaptık ve şuanda inşaatına başladık. Yine atık su arıtma tesisinin ihalesi Cuma günü yapılacak. Ve son altyapı işimiz olan şehir şebeke hattının yenilenmesi projesini yaptık, İller Bankası ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik ve bu proje de en kısa zamanda ihaleye çıkacak. Ben bu topluma şunu vaat ediyorum; 2 sene sonra bu şehrin altyapı sıkıntısı kalmayacaktır.
  Bu güne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Kimse bize sen bu isale hattını bitireceksin diye bakmadı. Doğalgazı Türkiye'nin en yüksek seviyesine yüzde 97 kullanım oranına çıkaracaksın diye bakmadı. Kimse bize şu HES Projesini ihale aşamasına getireceksin diye bakmadı. Meclisimizdeki muhalefetten olan hiç bir arkadaş bize destek vermedi. Çünkü biliyordular ki; HES Projesi, Bayburt Belediyesi'nin ve Ak Parti'nin prestij projesidir. Bunu gerçekleştiren başkanın da, bunun arkasında olan teşkilatın da bundan sonra bileğinin bükülemeyeceğini çok iyi bildikleri için destek vermediler.

             Şimdi ben bilgime, becerime, bugüne kadar elde ettiğim tecrübeye güvenerek bu şehrin 2'inci bir beş yılına daha talibim. Yaratanın ve sizlerin takdirleriyle bu göreve talibim. Ben 2004'te de aday adayı oldum ve 2009'da da aday adayı oldum. O gün belediyecilikle alakalı çok az şey biliyordum. Ben ticaretten geldim, Ben memuriyetten geldim. Ben sendika başkanıydım. Ben mahallerimizdeki kültür derneklerinde başkanlık yaptım geldim. Bu hayatın hemen hemen her alanında oynadım da geldim. Kimse bana sen sıradan bir memur olarak geldin de başarılı olamadın diyemez. Ya da esnaf olarak geldin de başarılı olamadın diyemez. Ya da sadece bir STK temsilcisi olarak geldin de başarılı olamadın diyemez. Çünkü ben hepsiyle haşır neşir oldum da geldim.

              Bunların üstüne 5 yıl da belediyecilik yaptım. Şimdi ben belediyeciliğin her yönünü biliyorum. Bu bilgimle, bu tecrübemle, hayır ben 2'inci bir defa belediye başkanlığı istemiyorum dersem kendi inancımı ve felsefemi inkâr etmiş olurum. 5 yıl önce belediye tecrübem olmadan bu görev bana verilmişken şimdi bu tecrübeyi kazandıktan sonra niye bu görevi istemiyorsun diye söylenmesini istemem. Karar yaratanımızın, karar Bayburt'un, karar teşkilatımızındır. Yaratanımız bize niye başkan olmadın niye milletvekili olmadın diye hesaba çekmez. Esvaba tevessülle hesaba çekecek. Yapabilecektin de niye ortaya çıkmadın diye hesaba çekecektir. O zaman hesabımız kolay olur inşallah. Takdir olursa görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

            Son iki yılda başlatmış olduğumuz performansımızı 5 yıl daha devam ettiririz ve bu şehri uçururuz. Olmazsa Rabbimizden gelen her sonuca boynumuz kıldan incedir. Başbakanımızdan gelen her sonuca boynumuz kıldan incedir. Bu topraklarda bundan sonra hangi görev bize tevdi edilirse o görevi yapmaya gayret ederiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri, topluma anlatma hususunda vermiş olduğunuz desteklerden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bizimle birlikte yola çıkan arkadaşlarımız var.

         Ben öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Amaç Bayburt'a hizmet etmektir. Bayburt ne kadar mukaddes ki, bu kadar nitelikli arkadaşımız, hizmete talip oldu. Bu şehrin nitelikli insanlarına, bu şehrin muhafazakâr insanlarına, bayrağını, vatanını, ezanını seven insanlarına hizmet etmek istiyorum diye ortaya çıktılar. Takdir kimden yanaysa, nasıl 2004 yılında Bekir Bey'in elini tutup kaldırdıysak, 2014'ün Nisan ayında da bizden olan bir arkadaşımızın elini vicdanımızda hiç bir huzursuzluk yaşamadan elini kaldırır, sonuna kadar da kendisine destek veririz. Her zaman 'biz' diyoruz, 'ben' demiyoruz. 'Biz' dediğimiz zaman zaten başarılı oluruz. Ben teveccühünüze, ilginize ve alakanıza sonuna kadar teşekkür ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum. ” şeklinde konuştu.

        AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ise bu hizmet yolunda beraber yürüdüklerini belirterek“Başkanımızın yapmış oldukları hizmetlerden dolayı kendisine ekibine ve bu teşkilata şükranlarımı sunuyorum. Bizim olmazsa olmazlarımızdan olan siyaset anlayışımız kişiler üzerine kurulmamıştır. Biz bir olarak, beraber olarak bu güne kadar bu şehre hizmet ettik ve bundan sonra da devam edeceğiz. Bu başvuru ve Başkanımızın hizmetlerini Cenabı-ı Allah hayırlısı ise kendisine nasip etsin diyor bu yolda kendisinin arkasında olacağız sonuna kadar. Çünkü bizde vefa vardır, nefisle alakalı herhangi bir mücadele söz konusu değildir. Başkanımızın yolunun bahtının açık olmasını diliyorum, Ülkemizin ve Şehrimizin hizmete çok ihtiyacı vardır ve biz AK Belediyeciliği inşallah 2014’de bu şehre hizmet yolunda hizmetkâr olmaya devam edeceğiz”