“Çoruh Kenarında Sakarya Türküsü”

Bakan Davutoğlu’nu makam odası önünde bekleyen Belediye Başkanımızın oğlu Mehmet Oğuzhan Memiş, Bayburt taşından üretilmiş Bayburt’un tarihi mekânlarına ait minyatürler takdim etti. 10 yaşındaki Mehmet Oğuzhan aynı zamanda sürpriz yaparak Bakan Davutoğlu’na Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya Türküsü” şiirini okudu. Bakan Davutoğlu’da şiirin tamamını ezbere okuyan 4. sınıf öğrenicisi Mehmet Oğuzhan Memiş’i alnından öperek, “Çoruh kenarında Sakarya Türküsü, tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Taleplerini Sundu

Valimiz Mükerrem Ünlüer, Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Belediye Başkan yardımcıları,  diğer protokol üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanımız Mete Memiş, Bakan Davutoğlu’na vermiş olduğu brifingde Bayburt’la ilgili kısa bilgi verdikten sonra taleplerini sundu.  

“Anadolu'nun Ender Kadim Şehirlerinden Bayburt'umuza Hoş Geldiniz”

Bayburt’un yüz ölçümü ve nüfus bakımından Türkiye’nin en küçük ili olmasına rağmen taşıdığı değerler, sahip olduğu misyon, yetiştirmiş olduğu büyük dava ve gönül erleri bakımından Anadolu’nun en kadim şehirleri arasında yer aldığını dile getiren Belediye Başkanımız Memiş, “Bugüne kadar tarihinin hiç bir döneminde din ve devlet düşmanlarını barındırmayan, içinden ateist çıkmayan Anadolu'nun ender kadim şehirlerinden Bayburt'umuza hoş geldiniz diyorum. Sizleri Bayburt'umuzda ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

“Bayburt'umuz Bugüne Kadar Canından Aziz Bildiği Devletine Hep Veren Olmuştur”

Tarihin bütün dönemlerinde hakkın ve mazlumun yanında yer alan Bayburt’un 10 ağustosta da hakkın, doğrunun ve mazlumun yanında yer aldığını ifade eden Belediye Başkanımız Memiş, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bütün dünya Müslümanlarının, bütün dünya Türklüğünün, bütün mazlumların sesi olan, dışarıdan gazel okuyanlara söz söyletmeyen, dışarıdan ülkemizi bölmek adına gürültü ve patırtı yapanlara, okyanus ötesinde beddua edene,  Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle; ‘Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak.’ diyebilmiş olan ve demeyi devam ettirecek ikinci milletvekilimizi, uzun adamı, milletin adamını cumhurun başkanlığına en yüksek oy oranıyla göndermenin gururunu yaşıyoruz. Bu bakımdan nicelik olarak değerlendirdiğimiz zaman küçük ama nitelikleriyle değerlendirdiğimiz zaman büyük olan Bayburt'umuz bugüne kadar canından aziz bildiği devletine hep veren olmuştur. Devleti Bayburt'tan,  Bayburtludan her ne istemişse sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyebilmiş kadim bir şehirdir. Bu anlamda bugün Bayburt'umuz zatıâlinizi ve Cumhurbaşkanımızı dün olduğu gibi bugünde daha çok yanında görmeyi arzu ediyor. Ben inanıyorum ki, Bayburt ve Bayburtlu bunu hak etmiştir” diye konuştu.

“Üst Yapı Bedelini Bayburt'umuza Meccanen Talep Ediyoruz”

Konuşmasında şehrimizde devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili taleplerini sunan Belediye Başkanımız Memiş şu ifadelere yer verdi:

“Sayın bakanım, Bayburt çok ciddi bir çalışmanın eşiğindedir; alt yapısı olmayan şehirlerin kentleşmesinin mümkün olmayacağı kanaatiyle benden önceki başkanıma teşekkür ediyorum. İhalesi yapılmış olan kanalizasyon çalışmamız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 2014 yılının sonu itibariyle tamamlanacak. Su ihalemizi de yaptık, bugün yarın inşallah onunda çalışmaları başlayacak ve 2015 yılının sonu itibariyle tamamlanacaktır. Bu anlamda alt yapısı tamamlanan şehrimizin yol ve asfalt çalışmalarının tamamlanabilmesi için çok ciddi bir kaynağa ihtiyacımız var. Bayburt bütün bu çalışmaları İller Bankası’na borçlanarak yapıyor ama üst yapı bedelini Bayburt'umuza meccanen bir şekilde talep ediyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz.”

“İnşallah Bu İhtiyaçlarınızın Takipçisi Olacağız”

Belediye Başkanımız Memiş’i dinledikten sonra kendisine takdim edilen brifing dosyasını bir süre inceleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “İnşallah bu ihtiyaçlarınızın takipçisi olacağız” dedi.

“Bayburt Kabul Ederse Bende Üçüncü Milletvekilinizim”

Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Memiş’i tebrik eden Bakan Davutoğlu, “Her şeyden önce ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Seçim başarısından dolayı kutluyorum. Her seçimde Bayburt yüzümüzü ak çıkardı. Onun için herkes kendini Bayburtlu addeder. Sayın Cumhurbaşkanımız da bugüne kadar kendisini Bayburt’un ikinci milletvekili olarak zikrederdi. Bu ziyaretten sonra Bayburt kabul ederse bende üçüncü milletvekilinizim” ifadelerine yer verdi.

 “Bayburtlunun Mangal Gibi Yüreği ve Muhabbeti Herkesçe Malumdur”

Bayburt için gerekli hizmetlerin takipçisi olacağını ve Bayburt’un aziz olması için çalışmaktan büyük onur duyacaklarını dile getiren Bakan Davutoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bölge ziyaretim programımda Bayburt’a gelmek benim için bir şarttır. İnşallah daha sık sık geleceğiz. Bayburt, nüfus ya da yüzölçümü olarak küçük görülebilir ama Bayburtlunun mangal gibi yüreği ve muhabbeti herkesçe malumdur. Bayburt, bu toprakların kuzeyden ve doğudan kalesidir. Helikopterle Kafkas dağlarından Anadolu yaylasına inerken çok duygulandım. Kuzeydoğusunda Kafkas dağları, güneyinde Anadolu yaylaları olan Bayburt, yukardan bakınca bir kilit gibi duruyor. Sanki buradan geçen herkes Bayburt’a hesap verecek. Erzurum’da da aynı görüntüyü gördüm. Bayburt, kötü niyetle geleni durdurur, iyi niyetle geleni muhabbetle bağrına basar. Ta 93 Harbi’nde Kafkas Cephesi’nde hep direnç noktasıdır. Aynı zamanda Bayburt Anadolu’nun da bir mihenk taşıdır. Her ilimizin apayrı bir kıymeti var. Artvin’de de Allah’ın lütfettiği çok güzel bir tabiat var. Ardahan ve Kars’ta derin bir kültürel izler var. Bayburt’ta her zaman ‘ben buradayım’ der. Onun için Bayburt’u niteliği itibariyle değerlendirmek lazım. Hiçbir şehrimiz küçük değildir. Kültürel bir kimliğiyle, Dede Korkut’uyla, Abdulvehhap Gazisi’yle, İslam ve Türk kimliğinin bütün unsurları numune olarak Bayburt’ta var. Ne kadar Bayburtlu tanıdıysam hepsi mert, yiğit, her an mücadeleye hazır, suyu sert kendileri mert insanlardır. Allah bu anlamda Bayburt’u aziz eylesin. Bayburt’u aziz kılmak için Rabbimiz bizi vesile kılarsa biz de ondan onur duyarız. Bayburt için yapabileceğimiz hizmetleri Milletvekilimizle, Belediye Başkanımızla, Ankara’daki arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah bu ihtiyaçlarınız konusunda işin takipçisi olacağız.”

Belediye Başkanımız Memiş, ziyaret anısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ehramdan üretilmiş seccade hediye etti.