Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çeşitli açıklamalarda bulunan Terzi, geçmişe dair değerlendirmelerde bulunarak, hedeflerine yönelik bilgiler verdi. Açıklamasında geçmiş dönemi değerlendiren Terzi, belediye kaynaklarının uygun kullanılmadığını iddia etti.   

2004 yılında AK Parti adayı olarak Arpalı Belediye Başkanlığını kazanan ve 5 yıllık görev süresinin ardından 2009 yılında MHP adayı Aydın Irmak’a karşı seçimi kaybeden Şadi Terzi, 2014 yılında yeniden kazandığı belediye başkanlığı görevinde ilk kez basınla buluştu. 

Arpalı Belediyesi’nin kamuoyunda borçsuz bir belediye olarak bilindiğini, ancak bu bilginin yanlış olduğunu söyleyen Terzi, Arpalı Belediyesi’ni 2 milyon 200 bin lira borçla teslim aldığını söyledi. 

Terzi, borcun 1 milyon 800 bin lirasının kanalizasyon hattının yenilenmesi için İller Bankası’dan 15 yıl geri ödemeli olarak alındığını,  geri kalanın ise emekli sandığı ve belediyeye alınan araçların bedeli olduğunu söyledi.

Geçmiş dönemde kaynakların yerinde kullanılmadığını iddia eden Terzi, yeni dönemde yapmayı planladığı hizmetlere değinerek şu ifadelere yer verdi: 

“1 milyon 245 bin liralık gayrimenkul satılmış”

“2009’da belediye seçimlerinden sonra belediyeyi 120 bin lira borçla devrettim. O zaman 70 bin lira civarında emekli sandığına, 50 bin lira da kuruma alınan araçtan dolayı bir borç vardı. Şuan tespit ettiğim borç miktarı 2 milyon 122 bin lira. Bunun 1 milyon 800 bin lirası altyapı için İller Bankası’na, 242 bin lirası ise emekli sandığına. 27 bin lira da halı saha için kullanılan borç tutarı. Öte yandan belediyeye ait gayrimenkuller satılmış. Mesela 1970’li yıllardan kalan belediyenin kavaklığı 220 bin liraya satılmış. Bunu bizde yapmıştık. Benim dönemimden kalan ve benden önceki dönemlerden kalan dükkanlar vardı, satılmış. 1 milyon 245 bin liralık menkul ve gayrimenkul satılmış 5 yıl içerisinde.”

“11 yıllık makine hurda diye satıyoruz, 10 yıllık makineyi sıfır diye alıyoruz” 

“Tabi bunların karşısında alınan araçlar var. Mesela 326 bin lira verilerek greyder satın alınmış. Greyderin yeni olduğunu sanıyordum, ancak 10 yaşındaymış. Halbuki devlette 10 yıllık araçlar hizmet dışı bırakılarak satılır. Bizim bir iş makinemiz vardı 2002 model, Kurban Karahan döneminde alınan, o da hurda diye satılmış. 11 yıllık makineyi hurda diye satıyoruz, 10 yıllık makineyi sıfır diye alıyoruz. İtfaiye aracı ve yol süpürme makinesi, çöp toplama aracı, CSB ve makam aracı alınmış. 23 bin metre parke yol yapılmış, 6 bin 770 metre bordür döşenmiş.” 

“Ruhsat verilmeyecek yerlerde inşaatlar yapılmış”

“30 yıllık geçmişi olan bir belediyeyiz. Bayburt'ta imar planını en iyi uygulayan yerlerden biriyiz. Geçtiğimiz seçim döneminde 7-8 inşaat ruhsat verilmeyecek yerlerde yapılmış. Ben şunu söylemek istiyorum, bir belediye imar planlarını uygulamıyorsa, o belediye belediyecilik yaptım demesin. Belediyenin ilk görevi imar planı yaptırıp, uygulamaktır. Belediyeciliğin temeli budur.”

Bayburt taşıyla saat kulesi

“Belediye meydanını söktük, yeniden yapıyoruz. O meydana 6-7 metre yüksekliğinde saat kulesi yapacağız. Ankara'da örneklerini gördüğümüz saat kulesini Bayburt taşı ile yapacağız. Belediye meydanını andezit taşı ve arnavut kaldırımı ile süslemek istiyoruz. 80 bin lira tutarında arazi sulama kanalı, camiler etrafında şadırvanlar yapıyoruz. TOKİ Başkanı ile görüştüm, yeni bir proje sunacağız. İmar planlarımızı yeniliyoruz. Spor kompleksi yapacağız. Halı sahayı da oraya taşıyacağız. Belediye meydanına yine gençlik merkezi yapıp içerisinde hobi salonları, spor salonları, okuma odaları olan bir yer yapacağız. Belki buna bu yıl başlamayacağız ama önce kaynağı oluşturup bunları hayata geçireceğiz.”