Kurtulmuş :Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladılar. Bir takım dış güçler, ‘Türkiye’de siyasi kriz çıksın devleti yönetemesinler’ istiyorlar. Sağcılar ve solcular olmak üzeri ikiye ayrılsın. Bunları istiyorlar. Türkiye’yi Ukrayna gibi bölmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar  dedi.

Kurtulmuş:18 Mart Çanakkale Zaferinin 99 yıldönümü ve Şehitler Gününü kutladı ve 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Bayburt Belediye Başkan adaylarına destek isteyen Kurtulmuş, Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara dikkat çekti.

Dün yan yana bile durmayanların bugün kol kola gezdiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Türkiye’de sokak olaylarıyla yeniden eski günlere döndürmek istiyor. Bu işleri çıkaranlar Türkiye’den ne istiyor. Bir kısmı ekonomik kriz haber çıkarmak istiyor. Mayıs’ta dolar 1,74’den 2,30’çıktı, Faizler yüzde 4’lerden 12’lere kadar yükseldi. Mayıs ayından bu yana dövizi dengelemek için kuruş kuruş biriktirdiğiniz 21 milyar doları Merkez Bankası satmak zorunda kaldı. Mayıs ayından beri süren olayların maliyeti 70 milyar dolardır. Hükümeti değiştirmek istiyorlar, buyurun milletin helal oylarıyla alın başımız üzerine ama sandıkta elini bükemediğiniz milletin bir takım ayak oyunlarıyla belini bükmek isterseniz, karşınızda yıldırım oluruz. 138 milyar lira ekonomik kaybımız oldu. Neymiş hükümeti istemiyorlarmış. Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladılar. Bir takım dış güçler, ‘Türkiye’de siyasi kriz çıksın devleti yönetemesinler’ istiyorlar. Sağcılar ve solcular olmak üzeri ikiye ayrılsın. Bunları istiyorlar. Üniversiteler bölünmüştü. Polis, hastaneler bölünmüştü. Türkiye’yi Ukrayna gibi bölmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar, çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Bütün yapılan hizmetleri bir tarafa 11 yılda yapılan en önemli hizmet çözüm sürecidir. 28 yıldır süren bu süreçte 32 bin kişi öldü. Şimdi hiç cenazeler geliyor, analar Kürtçe Türkçe ağıt yapıyor, herkes gülüyor mutlu. Türkiye terör dolayısıyla yas tutmuyor. Bundan seviniyoruz birileri de karalar bağlıyor. 28 yılda Türkiye ekonomisinden 1,2 trilyon dolar kaybolup gitmesine neden oldu. Buna tekrar müsaade etmeyecektir. Türkiye Kuzey Irak petrollerinin dünya pazarına çıkmasından rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki Türkiye böyle bir inisiyatif almasın. O petrolleri taşımasın, Türkiye zenginleşmesin. Şimdi hedefleri Türkiye’nin önünü kesmek Türkiye’nin başına çorap örmektir.” diye konuştu.