Bu ani gelişme üzerine Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi’nin yarın Bayburt’a gelerek, yeni il başkanı ve yönetimi noktasında bir ön temayül gerçekleştirmesi, ardından da yeni il başkanının belirlenmesi bekleniyor.

Dün gece hareketlenen AK Parti’de, yeni il başkanı olacağı tartışılıyor. Yerel seçim öncesi aday adayı olan il başkanlarının partinin genel merkezi tarafından istifasının istenmesi üzerine yeni il başkanı için şimdiden bazı isimler konuşulmaya başlandı. Elçi'den boşalacak olan il başkanlığı görevi için Süleyman Ağın, Hakan Kobal, Mustafa Akbaş, Temel Yolcu ve Mustafa Daştan’ın isimleri geçiyor.

Öte yandan aynı sebepten dolayı Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’ın da istifa etmesi bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) devlet memurları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve parti yöneticilerinin 1 Aralık 2013 tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği yönündeki açıklamasına rağmen konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Yumak, istifasının söz konusu olmadığını söyledi. Yumak, “Böyle bir şey söz konusu değil, aday adaylık sürecimde konuyu Sayın Başbakan’a ilettim. Odada ki görevime devam ediyorum.” dedi.