Bayburt AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Aday Adayı olduğunu açıkladı. Parti binasında yoğun kalabalık ile karşılanan Başkan Elçi’yi çok sayıda partili de yalnız bırakmadı.

AK parti binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Daştan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan ve çok sayıda partili katıldı.

Değerli basın mensupları, Kıymetli misafirler, Saygıdeğer yol arkadaşlarım, Milletçe büyük coşku ve heyecanla karşıladığımız Cumhuriyetin ilanının 90’ıncı yıl dönümünü kutlayarak sözlerime başlıyorum açıklamasını yapan Elçi konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ Hepinizin malumu önümüzdeki Mart ayında mahalli idareler seçimleri yapılacaktır. Bu çerçevede aday adaylıkları noktasında çalışmalar yapılmaktadır. Şahsi duruşum da kamuoyunda merak uyandırmaktadır. Dolayısı ile muhtemel spekülasyonların önüne geçmek adına pozisyonum hakkında bir bilgilendirme yapmayı uygun gördüm. Şu andaki siyasi konjonktürde oluşmuş şartlar bizim böyle bir karar almamızı zorunlu hale getirmiştir.

            Bilindiği üzere Partimizin değişik kademelerinde görev aldım. Hâlihazırda da il başkanlığı görevini yürütüyorum. Hizmette yeni bir basamak olacağına inandığım için Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklamak isterim.

               AK Parti’nin, AK Belediyecilik misyonu ve vizyonunun, temel öğretilerini ve temel felsefelerini ilke edinmiş, Belediye Başkanı aday adayı kardeşiniz olarak; demokratik kültüre her zaman sahip çıkacağız. Katılımcılığa açık olacağız. Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Sivil toplumu önemseyecek, toplumsal gelişmelere duyarlı olacak ve tüm halkımızın değerlerine sahip çıkacağız. Değişim ve dönüşümü takip eden değil, bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloğa açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, mütevazı, kendiyle-şehriyle, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini değil şehrini, Bayburt’u düşünen insan olacağız. Genel Başkanımızın ifadesiyle dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. “insanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesi, her zaman tek ilkemiz olacaktır.

              AK Belediyecilik vatandaşın gönlüne hitap eden, gönül alma esasına dayalı hizmetler bütünüdür. AK Parti Yerel Yönetimler alanında hem bir ekol, hem de bir okuldur. Belediyecilik bizim işimizdir. AK Partili Belediye Başkanları bulundukları Şehirlerin makûs talihlerini değiştirmek gibi bir misyon üstlenmişlerdir. Fatih Sultan Mehmet’in “Bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır” sözünden hareketle, AK Parti Belediyeciliğinde insana hizmet ederek insanın gönlünü hoş tutmak öncelikli hedefimizdir.

              Şunun bilinmesi gerekir ki AK Parti mensupları için bu makamlar Hizmet vesilesi olarak görülmektedir. Dolayısı ile bu göreve talip olmuş tüm arkadaşlarımız bir manasıyla insanımıza hizmete talip olmuşlar demektir.

  Belediye başkanlığının bir siyasinin üstlenebileceği en ağır sorumluluk olduğunu biliyorum. Bu göreve talip olan arkadaşlarımızla çok ağır sorumluluğa talip olduğumuzun farkındalığının bilinmesini isterim.

             Ak Partide adayların fazlalığı demokratik olgunluğun, çok renkliliğin bir göstergesi sayılmaktadır. Biz bundan mutluluk duymaktayız.  Amacımız en isabetli adaylarla halkımızın karşısına çıkmak, Türkiye genelinde ve Bayburt’ta en başarılı sonucu almaktır.

             Neticede Genel Merkezimiz tarafından bir kişi aday gösterilecektir. Ve o aday Ak Parti’nin adayı olacaktır. Kırgınlık, dargınlık bizim siyasi geleneğimizde bulunmamaktadır. Dolayısı ile kim aday gösterilirse hepimiz Birlik ve beraberlik içerisinde onu destekleyeceğiz.

       Bundan sonraki gelişmeleri ve süreci kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.Saygılar sunuyorum.”