AK Parti İl Başkanlığındaki törene AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, HAS Parti İl Başkanı Veysel Akbaş, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, HAS Partiden seçilen ve AK Partiye geçen Konursu Belde Belediye Başkanı Osman Karabulutoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi''Bu gün; Kurban Bayramı, Cumhuriyet Bayramı ve HAS Partiyle yapılan izdivacın, birleşmemizin bayramını yani 3 Bayramı birlikte kutlamaktayız.

Sayın Başbakanımızın hedefleri, emirleri doğrultusunda, HAS Parti teşkilatları ile omuz omuza beraber aynı yolda yürüyerek Güçlü Türkiye’yi yeniden imar etmek için çalışacağız. Bu katılımı gerçekleştiren arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum''

HAS Parti İl Başkanı ve AK Partiye geçen Veysel Akbaş ise''Bizler vicdani bir siyaset yaptık, muhalefet olmamıza rağmen iktidarın doğru yaptıklarını alkışlayıp,''biz de olsak aynı şeyi yapardık'' dedik, eksik ve yanlış gördüklerimizi ise çözüm üretip yol göstermeye ve Ülkemize hizmet etmeye çalıştık.

11Temmuz’da Başbakan''Gelin bu sözü birlikte söyleyelim, Medeniyet Siyasetini birlikte inşa edelim''sözüne, davetine uyarak AK Partiyle bütünleştik. Hepimizin siyasete atılırken bir hayalimiz vardı; yaşanabilir Türkiye ve Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir Dünya kurmak. Bu hayali sizlerle birlikte inşa etmek adına verilecek her görevi ibadet aşkıyla yapacağımızı ilan ediyor hayırlı ve uğurlu olsun diyorum''

10 – 15 yıl öncesinin siyasi arenasını hatırladığını dile getiren AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek''Siyaset’te isim farklı hedef tekti, bu yüce Millete hizmet hedefti. Ülkemiz adına hayırlı olur inşallah.

Önceden Meclis’te, bahçesinde sakallı, başörtülü birisiyle oturmak, misafirim diye yemek verilmeyen dönemlerden, şekline, giyimine bakılmadan herkese hizmet edilen bir ülke konumuna geldik. Bu gün bu Millete davasında aynı yolda yürümenin mutluluğunu bayram yaparak kutluyoruz. Güçlü Türkiye’nin adımlarını atmak için aynı kulvarda çalışma mutluluğu içinde beraber aynı yolda yürümek için birleşmeyi gerçekleştirdik.

 e- muhtıra’yı verenlere''oturun oturduğunuz yerde siz bizim emrimizde çalışıyorsunuz''deme gücünü Milletinden alan bir zihniyette buluşmanın, Büyük Türkiye’yi tüm Dünya’ya kabul ettirmenin çalışmasının omuz omuza vermek adına şimdi beraberiz. Tüm Ülkemize ve Milletimize hayırlı olsun''dedi.

Tören HAS Parti Teşkilatı ve yöneticilerine AK Parti rozeti takımı ve Bayramlaşma töreni ile sona erdi.