Buca Belediyesi yönetim anlayışını, üniversitelerde tez konusu haline getirerek Buca'yı, dünyaya ve Türkiye'ye tanıtmak, Buca'nın tarihi, kültürel ve sosyal dokusunu yaşatarak çevreye duyarlı, engelsiz ve daha iyi yaşanabilir bir Buca haline getirmek, Üniversite ile Buca'yı buluşturarak, tüm dünyaya tanıtıp marka şehir yapmak için aday oldum diyen Fikret Aktaş, Buca'ya bugüne dek hizmet edenlere hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

"Bucamızın merkezi, mahalleleri ve tüm köyleri için halkımızın da düşünce ve görüşlerini alarak, şartlara ve ihtiyaçlara uygun sosyal projeler geliştirerek, engelli vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza, kadınlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza sağlık, eğitim, öğretim, spor ve el becerileri alanlarında değişik hizmetler sunmak ve yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü desteği belediye imkanları çerçevesinde sağlayarak yaşam kalitelerini artırmak istiyorum." Şeklinde konuşan Fikret Aktaş, Bucamızda hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı ve muhabbeti hakim kılarak, hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün Bucalılar için talep ettikleri her alanda eşit ve adil davranarak,

"Hedefim; hep birlikte eğilmeden, bükülmeden, onurla, gayretle, azimle, inançla çalışarak Buca'yı örnek şehir haline getirmek, halkın ve Hakk'ın rızasını kazanmaktır." diyen Fikret Aktaş, konuşmasına" Buradan söz veriyorum partim ve halkımız bize görev verirse vaatlerim sözde ve kağıt üzerinde kalmayacak. Halkıma, dava arkadaşlarıma, gönül ve çile kardeşlerime asla sırtımı dönmeyeceğim."şeklinde devam etti.

Başvuru sonrasında Ak Parti Buca Gençlik Kollarına da hitaben bir konuşma yapan Fikret Aktaş, "Gençler olmadan başarı elde edilemez. Sizlere verdiğimiz önem ölçüsünde başarıya ulaşabiliriz. Kim aday olursa olsun sizleri aynı ölçüde önemsemesini temenni ediyorum." dedi.

FİKRET AKTAŞ KİMDİR?

Fikret Aktaş, 1962 yılında Bayburt'ta doğdu. İlkokulu Bayburt'ta, ortaokul ve liseyi Buca'da tamamladı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu olan Fikret Aktaş, 30 yıldır Buca'da serbest meslekle uğraşıyor. Evli ve 2 çocuk babası. Fikret Aktaş, Anavatan Partisi İl ve İlçe yöneticiliklerinde bulundu.

1999-2004 yıllarında Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği yaptı. Buca Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çeşitli komisyonlarda görev aldı. İzmir Müteahhitler Derneği Başkanlığı yaptı. Kurucu üye olduğu Türkiye Kızılay Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. -