Etkinliğe AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan ve partililer katıldı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin milli içkisinin ayran olduğunu söylemesinin ardından, AK Parti Bayburt Gençlik Kolları yönetim Kurulu üyeleri tarafından vatandaşlara ayran dağıtıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde Türk Dünyası Parkı girişinde stant kuran AK Partili gençler, burada ‘Ayran İçirük, gendimize gelirük’ yöresel sloganıyla yoldan geçenlere ayran dağıttı.

 

Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Gerek halkımızın, gerek gençliğimizin bir parçası olarak, sağlığımızın ve değerlerimizin düşmanı, kötülüklerin anası olan alkolün her türlüsüne ‘hayır’ diyoruz. Şifa deposu, milletimizin milli ve ak içeceği olan ayrana ‘evet’ diyoruz. Sayın Başbakanımıza, her zamanki gibi iyiyi, doğruyu, güzeli teşvik edip, kötüden sakındırdığı için teşekkür ediyoruz. Halkımızın değerlerimiz ve geleneklerimiz noktasında ayran tüketmesine duyarlı olmasını bekliyoruz.

Ayrıca, anayasamızda belirtilen "Devletimizin,Gençleri Zararlı Alışkanlıklardan Koruma ve Bunlarla Mücadele Etme" maddesi gereğince sorumluluk alıp, milletimize ve gençliğimize AK içeceğimiz ayranı ayranı tavsiye ediyoruz."dedi.

 

Vatandaşlar ise ayran dağıtımından memnun olduklarını dile getirdi.