Bayburt'umuzu mevcut durumundan çok daha iyiye götürmek hedefimizdir diye konuşan Mete Memiş  “Modern belediyecilik anlayışı sosyal ekonomik kültürel ve demokratik bir çerçeve üzerine oturtularak demokratik kültüre sahip, çoğulculuğu ve katılımcılığı önemseyen, sözü olanın sözünü söyleyeceği, söylenen sözlerin dinleneceği ve hayata geçirileceği, duran ve yerinde sayanların değil, yürüyen ve koşanların olduğu, ben-sen-o değil ‘biz’ fikrinin olduğu bir belediyecilik anlayışı.

Düşüncelerimizi verimli bir şekilde hayata geçirebilmek ve başarılı olabilmek için sürekli faal durumda bir ARGE ve proje merkezi oluşturulacaktır. Çalışmalarımıza üniversiteyi paydaş yapıp, üniversitenin bilgi ve deneyimlerinde faydalanacağız. Ayrıca ilimizdeki tüm kamu kurum ve yöneticileriyle koordineli bir çalışma içerisinde olacağız. Şehrimizin insan kaynaklarını en verimli bir şekilde kullanarak yetişmiş insanlarımızı Bayburt’umuzla ilgilenir hale getireceğiz. Yapacağımız her önemli işte STK’lara, kamu kurum kuruluşlarına, muhtarlarımıza, belediye çalışanları ve yöneticilerine, belediye meclisine ve bir şehrin hafızası sayılan basınımızın kıymetli mensuplarının mutlaka görüşlerine müracaat edip değerlendireceğiz. Ve yine çok kıymetli Bayburt halkının görüşlerine önem vereceğiz.”

“Bayburt halkını çalışmalarımıza katıyorken, hangi bölge ile ilgili çalışma planlanmışsa o bölgenin sakinlerini muhakkak bu çalışmaya dahil olacaktır. Mesela Zahit mahallesinde yapılacak bir çalışmaya mahalle muhtarı ve sakinleri katılacak. Bütün bu söylediklerimizi yapıyorken desteği başta sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, ilimiz Milletvekilinden, ilimiz Valisinden, üniversite rektöründen, Bayburt’un çok kıymetli işadamlarından ve halkımızdan alacağız. Sonuç olarak Bayburt’umuzu başbakanımızın ortaya koyduğu 2023 vizyonuyla buluşturacak bir özlemle, el ele gönül gönüle vererek dün olduğu gibi bugünde huzurun baş şehri Bayburt’u yaşanabilir ve özlenen bir Bayburt haline getireceğiz.”

“Bayburt Belediye Başkanlığı için yola çıkarken dünümden aldığım başarı rüzgarıyla geleceğe yelken açmayı hedefledim. Fırsatları yakalamak aklın işidir. Fırsatları değerlendirmek, ortaya çıkarmak çalışmanın, sebatın, dinamizmin ve disiplinin eseridir. Bu disiplin ve başarı yeni fırsatlar oluşturmak içindir, iş alanları sağlamak içindir ve yeni umutlar doğurmak içindir. Şehrim ve şehrimin insanının ne istediğini bilen birisi olarak hedefim bilgi ve tecrübe harmanıyla durmaksızın çalışarak Bayburt'umuzu mevcut durumunda çok daha ileriye götürmek. El ele verdiğimizde yürekli bir kentin küllerinden doğuşuna hepimiz şahit olacağız inşallah. Güvenirse şehir dinamizm kokan genç beyinlere, koca bir hayat dolu tecrübeli ustalara başka ihtiyacı yok Bayburt’un. 

Bir olalım, diri olalım, yeter ki sen iste Bayburt’um.”