Konursu Köyünün 1974 yılından beri içme suyu sorunu, altyapı sorunu ve diğer sorunlarını Konursu ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili Naci Ağbal’ a aktaran Konursu köyü sakinlerine tüm sorunlarını çözeceklerinin sözü veren Ağbal, bu konuda ivedilikle sorunun çözümü için Bayburt Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği İş ekiplerine direktifleri sonucu Kurban Bayramında Konursu sakinleri suyla buluşacaklar.

Milletvekili Ağbal; “ Nüfusu 1431 olan, Konursu köyünün günlük su ihtiyacını karşılamak için İl Özel İdare Ekipleri 5 farklı proje üzerinde uzun bir çalışma ve toplantılar yapıldı. Bu toplantıları bizzat yakından takip ettik ve en kısa sürede vatandaşlarımızı suyla buluşturmak adına 2 adet sondaj kuyusu açılmış, açılan sondajlardan günlük ortalama 500 ton su bulunmuştur ve köy içi içme suyu isale hattı ile hanelere ulaştırılacaktır.”

Konursu Köyü 2. Etap Kanalizasyon ve Alt Yapı işinin de çalışmalarımız devam etmekte olup şu ana kadar 1200 metre boru döşenmiş ve 20 DVI’ın kanalizasyonu bağlanmıştır.”

Konursu Köyümüzün Sosyal yaşamını etkileyecek ve atıl halde bulunan Gençlik merkezini köy gençleri ve vatandaşlarının hizmetine sunacaklarını belirten Ağbal;

 “  Fıtnees salonu, masa tenisi ve oyun odaları, Bilgisayar odası, Kütüphane ve çok amaçlı gösteri ve Düğün Salonu olarak ta kullanılabilecek olan yaklaşık 18 aydır atıl halde kullanılmayan Gençlik Merkezinin tamirat ve onarımını yaparak köylülerimizin ve gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

“ Bayburt'un Konursu Köyünde 1812 yılında çivi kullanılmadan inşa edilen, ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden Konursu Ulu Camisi asırlardır Müslümanlara hizmet veren bir ibadethane olduğunu belirten Milletvekili Ağbal Camiyi gezerken Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’i arayarak Restorasyon sözünü aldık ve hemen Restorasyon ihalesi yapılarak çalışmalar başlatıldı.”dedi.

Konursu Köyü Muhtarı İsmail Esentürk yapılan hizmetlere köy halkı olarak teşekkürlerini belirterek;

“ Milletvekilimiz Köyümüzü ziyaretinde yaşadığımız sorunları tek tek anlattık hepsini not ettirerek en kısa sürede çözüleceğini belirtti. Şu an köyümüzün Altyapı, Su, Sorunları çözüldü, Tarihi camimiz Restore edilecek ve kapalı olan Gençlik Merkezimiz de gençlerimizin yararlanmaları için aktif hale getirilecek.

Bu kadar kısa sürede köyümüzün sorunlarıyla yakinen ilgilenen Milletvekilimiz Naci Ağbal’ a Konursu köyü sakinleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.