Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy, Yönetim Kurulu üyesi Hakan Karapınar, Gönüllüler birimi temsilcisi Hacı Mustafa Akkuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan, Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdür Vekili İsmail Yağcı, Koçbayır Köy Muhtarı Zakir Kurt’un hazır olduğu yardım’da evleri hasar gören Yunus İpek’in ve Safiye Demir’in ailelerinin kullanması için; Temizlik Malzemeleri, Yatak, Battaniye, Mutfak Malzemeleri ve Kumanya seti dağıtımı gerçekleşti.

         10 Nisan günü Koçbayır köyündeki yangında zarar gören insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayının her zaman her yerde var olduğunu belirten Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Fikret Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü:

        “ Bayburt Valisi Hasan ipek’in direktifleri doğrultusunda yangın olayında, bu üzücü olayı yaşayan ailelere geçmiş olsun dileklerimizi sunmak, hem de Türk Kızılayı Bayburt Şubesi olarak karınca kararınca onlara bir katkıda bulunmak amacıyla şu an Koçbayır köyündeyiz.

            Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezine bağlı olmak kaydıyla, tutulan raporlar doğrultusunda bu iki ailemize İnsanlık adına yardımda bulunuyoruz. Bir evin ihtiyacı olabilecek ev eşyalarını afetzede ailemize teslim ediyoruz. Koçbayır köyü muhtarımız Zakir Kurt’a da Türk Kızılayı olarak bu hassas davranışı adına da teşekkür ediyoruz” dedi.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adil Arslan ise yaptığı açıklamada; “ 10 Nisan 2013 tarihinde çıkan yangında zarar gören ailelerimizin acılarını dindirmek, yaralarını sarmak adına Bayburt Valisi Hasan İpek’in direktifleri ile buradayız.

        Bu üzücü yangın olayını AFAD Başkanlığına da bildirmek suretiyle biz de gereken yardımın en kısa sürede ulaştırılmasının çalışmalarını yapmaktayız. Afetzede ailelerimizin yardımına koşan Türk Kızılayına, Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezine, Bayburt Şube Başkanlığına ve Koçbayır Köy Muhtarımıza bu hassas ve düşünceli tavırlarından ve yardımlarından dolayı müdürlüğüm adına teşekkür ediyorum” dedi.

      Tüm birimlerin afetzede ailelere gösterdiği ilgiye teşekkür eden Koçbayır Köy Muhtarı Zakir Kurt; “ bizim köyümüzde çıkan yangında iki ailemizin evleri kullanılamaz hale gelmişti. “İyiliğin zirvesine “ sloganıyla tüm insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayına canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.