Dr. Özbek SODES projeleriyle birlikte bugün için gelinen noktanın küçümsenmeyecek derecede olduğu, sağlık alanında da ilimizde birçok konuda ilerde olduğunu ifade ederek;

              “Sağlık teşkilatındaki yeniden yapılandırılma işlemlerinin devam ettiği bundan sağlık hizmetlerinin birçok yenilikler getirildiği artık sevk zincirinin ortadan kalktığı, herkesin hekim seçme hakkının olduğu, sadece direk muayene olunduğu tetkiklerin daha güvenli ortamda saklandığı, verilerin istenildiğinde ulaşıldığı hasta hangi ilde bakılmak istediğinde sadece bir kimlik numarası ile özel hastaneler de dahi bakılmaktadır.

          Ülkemizde çok güzel gelişmelerin olduğu yetmiş beş milyon vatandaşımızın da aynı hizmetten yararlandığını belirterek. Sağlık alanında yapılan yatırımlarla Bayburt her geçen gün biraz daha kaliteyi artırdığı söyleyerek. Ayrıca SODES projelerimizle birlikte yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımıza tıbbı sağlık araç gereçleri ile birlikte devlet tarafından hasta sahiplerine ya da onlara bakan yakınlarına da maddi olarak aylık ödeme yaparak destek verilmektedir. İlimizde 600 hastaya aynı ve nakdi yardımlar devam etmektedir.

           Dr. Özbek kursiyerlerin eğitimlerinin daha bilinçli ve dikkatli olarak görev sorumluluklarının içinde yapacaklarının bundan böyle eğitilmiş insan kaynaklarına özellikle yaşlı ve hasta bakımının çok zor olduğu onun için bunların vicdani sorumluluk ve Allah katında yüce olduğunu hayır ve dualarının alınması gerektiğini söyledi.”

         SODES Proje Koordinatörü S.Zeki Karabulut;” 2013 döneminde Kalkınma Bakanlığı SODES birimince kabul gören İl sağlık müdürlüğümüzün iki projesinden birisi olan Aile Sağlığının Güçlendirilmesi projesinde vereceğimiz olan bebek ve çocuk bakıcılığı kursu yapılan mülakatlar sonunda belirlenen şartlara sahip 30 kursiyer ile 01.03.2013 tarihinde eğitimlere başlamıştır.

          Eğitimleri İl Sağlık Müdürlüğümüzün bünyesinde çalışmakta olan 2 eğitimci hemşire ve 2 Doktor verecektir. Kursiyerlerimiz evde bebek veya çocuk bakıcılığı yapmış olan veya gelecekte böyle bir iş yapmak isteyen, eğitimini aldıktan sonra eğitimi ile ilgili çalışmak isteyen, herhangi bir işte çalışmayan, halen başka bir kursa devam etmeyen, kurs sonuna kadar devam edebilecek, 18-39 yaş arasındaki kadınlar arasından seçilmiştir.

         Kursiyerler Halk Eğitim merkezinin belirlemiş olduğu 400 saatlik modüllerdeki konuları göreceklerdir. Kursumuz 4 ay günde 5 saat olarak yürütülecektir. Kursa devam eden kişiler günlük 15 TL harçlık ve alacakları eğitim sonunda yapılacak sınav neticesinde başarılı olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) onaylı sertifika alacaklardır” dedi.