Panelin başkanlığını İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek yaptığı panelde panelistler Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır HIV/AIDS epidemisi ve ekonomiye olan yükü;  Uzman Dr. Orhan Önal, AIDS nedir, Dünya ve Türkiye'de HIV/AIDS;  Uzman Dr. Işıl Erdoğan, HIV/AIDS epidemiyolojisi ve korunma; Uzman Dr. Yalçın Kırmızıoğlu, HIV/AIDS hastalığının sosyal boyutu; Uzman Dr. Nuray Cılız ise HIV/AIDS dışında cinsel yolla bulaşan diğer enfeksiyonlar konusunda sunum yaptı.

Panelden önce bir açıklama yapan Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca sağlığın vücudun, bedenen, zihnen tam sağlam olmasıyla mümkün olacağını belirterek," Hayatta hiç bir şey sağlıktan önde gelmez.    Tıp ise sadece hastaları iyileştirmez. Hastalık gelmeden ve vücut hasta düşmeden insan sağlığının sürekliliği için gerekli önlemleri almasını, yaşamı sürdürebilir ve faydalı işleri yapmak için gereken önemin gösterilmesini insanlarımıza öğütler. Sağlıklı olmak için ve kaliteli bir yaşam devam ettirebilmek için temizliğe önem verilmeli, sağlığı bozan işlerden uzak durulmalı, çevre temizliğini kendi evimizden başlayıp dünyaya yaymalı, sağlık öğütlerini mutlaka tutmalı ve aktif spor ve dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz" dedi.

Bayburt İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek ise Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünün ilk defa Bayburt'ta düzenlemiş olduğu AİDS ile ilgili panelin önem arz ettiğine vurgu yaparak " AİDS'ten korunmamız gerekiyor.  Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor.  Özellikle kan yoluyla bulaşma ki bu Bayburt halkı için çok önemli. AİDS'li bir yakınımız varsa onunla olan ilişkilerimize de devam ederek onu dışlamamız gerekiyor.  En önemlisi de yaradılış felsefesine uygun olarak yaşarsak bu tür hastalıklara yakalanmayacağımıza inanıyorum" dedi.

Panel sonunda katılımcılara katkılarından dolayı Bayburt Vali Vekili Abdulhamit Karaca tarafından plaket verildi.

Panele; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kobal, bazı kurum amirleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.