Aşır açıklamasında “ Günümüz sağlık sistemindeki gelişmeler sonucun da, birey ve toplumun sağlığa verdiği önem artmış, sağlık hizmet sunumunda kaliteli hizmet beklentiler yükselmiştir. Bu itibarla sağlık hizmet sunumunda; fiziki şartların uygun hale gelmesi hemen hemen her sağlık biriminde gelişmiş tıp teknolojisinin kullanılması, sağlıkta çalışan nitelikli yetişmiş insan gücünün yanı sıra sağlık hizmetinin sunuluş biçimi de önem arz etmektedir.

                Muayene, tetkik, tahlil ve tedavi amacıyla hastanelerimize başvuran hastaların ve hasta yakınlarının karşılanış biçimi, hastanede kaldıkları süre içerisinde ki hastane personeli ile ilişkilerinin düzeyi bilgilendirmenin yeterli yapılması, yönlendirme, danışma ve rehberlik hizmetlerinin sunuluş tarzı diğer bir ifadeyle halkla ilişkilerinin niteliği, hastaların sağlık kuruluşlarımızdan memnun olarak ayrılmaları bizim için önemli bir unsur olarak ön plana çıkmaktadır.

                Bu amaçla Bayburt İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak hem Devlet Hastanemizde hem de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde hizmet sunumunun iyileştirilmesi, halkla ilişkiler, yönlendirme danışma ve rehberlik hizmetlerinin güler yüzlü hasta ve hasta yakını psikolojisine uygun sunula bilmesi amacıyla 01.01.2013 tarihinden itibaren Hasta Karşılama ve Yönlendirme personeli ile bu hizmete başladık.

             Hizmetlerin her zaman en iyisine layık olan Bayburt halkına elimizden gelen sağlık hizmet sunumunu yapmaya gayret edeceğimizden kimsenin şüphesi olamasın.