Ziyarete: Özel Uzmanlar Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kılıç, Merkez Öğretmenlerinden Gülçin Mintaş ve Adem Yıldırım, öğrencilerden ise Kadir Gün, Selami Aslan, Hüseyin Dağıstan, Mikail Fidanoğlu, Gizem Memiş ve Fadime Dak katıldı.

          Serhat Kılıç, Bayburt’ta engelliler için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Serhat Kılıç, “Yapılan hizmetler sayesinde artık geldiğimiz nokta itibariyle birçok ilin önündeyiz. Engelli vatandaşlarımızın yaşamalarını daha rahat sürdürebilmeleri konusunda yapılan hizmetler bizleri birçok ilin önüne geçirdi. Engelliler adına Bayburt ideal bir şehir ve” Engelli Dostu” bir kent oldu. Şehrimizde engelli vatandaşlarımızdan eğitim almayan kalmadı.

                Kılıç,” engelli spor kulübünü kurarak engellilerin de sporla terapisini sağlamayı hedefliyoruz böylece hem topluma kazandırma adına hem de hayatın her anında engellilerin yaşamla iç içe olmaları adına bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Yapılan çalışmalardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.”

          Bayburt Valisi Hasan İpek “ Bayburt’ta engellilerimiz için çok şeyler yapılıyor ve yapılmalıdır. Engelli olmayı engelleyecek davranışları ortadan kaldırmalı, bu bilinci oluşturmalıyız. Bu anlamda hem Sağlık hem de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüklerimiz oldukça yoğun çalışmalar yaparak, kaldırımları, Kurumsal binaları, yaşamsal alanları düzeltip engelli vatandaşlarımıza daha rahat yaşama imkânı sunmanın gayreti içerisindedirler.

         Kutlanan bu günün engelli vatandaşlarımıza iyi şeyler getirmesini diliyor daha çok şeylerin yapılması için çalışmalı ve onları da hayatın içinde tutmalıyız diyorum”

             Belediye Başkanı Hacı Ali Polat da engelli vatandaşların ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “ Engellilerin yaşamsal anlamda varlıklarını kabul edip kolaylık sağlamak için önce önlerindeki yaşamsal engelleri kaldırıp engelsiz bir yaşam sunmalıyız.

      İşte bu nedenle de Belediye olarak yaptığımız her yeni kaldırımda her yeni yolda her yeni piknik alanında duygudaşlık yaparak burada bir engellide bu hizmetten yararlanmalıdır mantığıyla hareket ederek yapacağımız işleri de ona göre düzenliyoruz.

      Dünya da var olan engellilerin de bu düzlemde yaşama hakları olduğuna ve bu hakları gereği de onlara da hizmetler sunmanın da bizim görevimiz olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz bu nedenle “3 Aralık Dünya Engelliler” gününüzü kutluyor engelsiz bir yaşam diliyorum.” Dedi.

      Özel Uzmanlar Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kılıç; engellilerle ilgili duyarlılıklarından dolayı Bayburt'ta görev yapan basın mensuplarına yemek vererek teşekkürlerini sundu.