Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şube Başkanı Sayın Murat DUMLUPINAR ve kursa katılan engelli kardeşlerimiz karşıladılar. Özel kardeşlerimizle yaşamış oldukları sorun ve sıkıntılar üzerine sohbetler edip dertleştik.

Ziyaret için memnuniyetini belirten Dumlupınar ayrıca “Engelliler Günü denilince kutlanılacak bir gün mü yoksa bu günde her gün gibi engeli olan bireylerin sorunlarının ilgili ve yetkililerce tartışılıp çözümler üretildiği bir gün olarak mı değerlendirilmelidir. Şüphesiz ki engellilik sevinilecek ve kutlanılacak bir durum değildir. Öncelikle sorulacak en önemli soru engellilik nedir sorusudur. Engellilik doğuştan ya da sonradan kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, görsel, işitsel, duyusal ve sosyal yeteneklerin tamamen veya kısmen kaybı olarak tanımlanmaktadır. Bugün sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik ve toplumsal yaşama tam katılım gibi temel alanlarda engelli vatandaşlarımız içinde büyük fırsat eşitsizlikleri yaşanmaktadır. Gerçek engeller kollarımızda, bacaklarımızda, kulaklarımızda ya da bakışlarımızdaki engellerin bir gün aşılması temennisiyle diyoruz ki bir gün; herkesle aynı anda erişilebilir biçimde her kitabı okuyuncaya, her eğitim kurumuna engelsizce girinceye, üretime eşit katılıncaya, her yazılım, donanım ve web sayfasını dolu dolu kullanıncaya, her cadde, sokak ve mekanı özgürce gezinceye tüm yaşamı eşit erişilebilir engelsiz kılıncaya dek hayatı paylaşmak ve ortak geleceğimiz için mücadele vermeye çalışıyoruz. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerin, çevrenin, toplumun tüm insanların ortak sorunu olduğunu, nüfusunun büyük bir oranının engelli bireylerden oluştuğunu bunların çok az bir kısmının eğitim olanaklarından yararlanmaktadır. Avrupa Birliğine girmeyi düşündüğümüz şu günlerde Avrupa'da engellilerin tamamına yakın bir kısmı eğitim olanaklarından yararlanmaktadır. Hatta bireylerin gidemedikleri durumlarda eğitim olanakları bireyin kendi yaşadığı mekana kadar gitmektedir.

Sizlere camiamız adına çok teşekkür ediyoruz bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayıp bizlerin sorun ve sıkıntılarımızı dinlemek nezaketini gösterdiğiniz için Beşir Derneği Bayburt Temsilciği adına bizlerle beraber olan sayın Mehmet YOLCU, Fatih DURĞUT ve Zafer SANKUR’a nezdinde tüm Beşir Derneğine şükranlarımızı arz ederiz.” dedi.