" Sentetik temizlik ürünleri vücuduma dokunmasın gitsinler istiyorsanız; Çamaşır makinesinde: Çamaşırlarınızı ( 8 ton) su ile durulamanız gerekir.Bulaşık makinesinde: Bulaşıklarınızı (6 ton) su ile durulamanız gerekir.Banyoda: Şampuan- body jel kullanmışsanız (2 ton) su ile durulamanız gerekir.Küçük çocuğu olup ta boğaz enfeksiyonu geçirtmeden, bademcik problemsiz büyütebilen anne var mı? İnanın bu işin baş müsebbibi bulaşık deterjanlarıdır.Rahim-meme ve prostat kanserinin, mide kanserinin en büyük tetikleyicisi deterjanlardır.

Nitekim 1978 yılında Marmara denizinde 126 balık çeşidi varken bugün bu sayı 25 çeşide inmiştir.

Bizim kullanmamamız belki çok bir şeyi değiştirmeyecek ama bizim bu hesabı verenlerin içerisinde olmamamız gerekmektedir. Temizliğin tabii yollarla yapılması gerektiğini sevdiklerimize tanıdıklarımıza bildirmek bir Vazifedir-Görevdir.” diyen Okumuş;

 Sabun kullanımı ile ilgili şu bilgileri vermektedir: Piyasada görmüş olduğunuz rengârenk mis kokulu sabunların en az %85 i hayvansal iç yağından üretilmiştir. Bu yağın (DOMUZ) dan elde edilmiş olabilmesi de ayrıca bir risktir.

ÇAMAŞIR YIKARKEN, SULARI KİRLETİYORUZ

Titiz hanımların dikkatine bir haber sunuyoruz. Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi araştırmacısı Radyo Ekolog Dr. Sayhan Topçuoğlu: Çamaşırı temizlerken suları kirlettik. Kimyasal Deterjanlarda kullanılan fosfatlar, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile göllerde yosunlaşmayı artırdı. Türkiye’de üretilen deterjanlardaki tripoli fosfat oranı yüzde 15-30 arasında. Avrupa’da ise bu oran yüzde 1-5. Şimdi gözler deterjan üreticilerinde.

Organizmalar üzerindeki toksik etkisinin yanı sıra, deterjan kompozisyonlarında olan fosfatın suda bulunan mikro ve makro alglerin (yosun) anormal olarak büyüme ve çoğalmasına yol açtığı, bunun da suları ve canlı hayatı tehdit ettiği bildirildi.Küçükçekmece Gölü`nde yaptıkları araştırmalarda, göl suyuna karışan deterjanların kanal ağızlarında konsantrasyonunun litre başına 3 mg/dan fazla olması durumunda, gölde yaşayan balık, yumurta ve larvalarının yarısının 12 gün içinde öldükleri belirlendi.

ÇÖZÜM: Birçok kez deterjanlar zararlı denildi, yazıldı-çizildi. Ama yerine alternatif olarak neyin-nasıl kullanılacağından çok bahsedilmedi.

İŞTE ALTERNATİF %100 TÜRK MALI ERSAĞ BİTKİSEL TEMİZLİK VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ FİRMASI

ERSAĞ NEDİR?  NEDEN ERSAĞ

      Ersağ, Çevreci Deterjanlarıyla Hayatımıza Sağlık Katan,Yeni Nesil Ürünleriyle Kimyasallardan Bizi Arındıran ,Ersağ, Organik Sertifikası İle Türkiye’de Tek,Ersağ, %100 Ülkemizin Malı ,Ersağ, %94 Bitkisel İçerikli ,Sağlıklı Yaşanabilir Bir Türkiye’yi Hedefleyen Ersağ Türkiye'nin Bağrında var olan bir firma.

       Ersağ yarınlarımız dediğimiz çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakma adına bilinçli çevre gönüllüleri oluşturmuştur.Ersağ ülkemiz ve insanlarımız için sağlıklı toplum oluşturmayı kendisine görev edinmiş, insan ve çevre sağlığı için dil, din, ırk, ulus ayrımı yapmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Ersağ ürün ambalajları, hatta ambalajında kullanılan mürekkepler  bile geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiştir.İçindeki ritha bitkisi sayesinde antibakteriyel, yumuşatıcı, kireç önleyici özellikleri ve bunun gibi 55 etken vardır.

        Çevreyi, suyu, havayı, bedenimizi kirletmeyen , topraklarımızı çoraklaştırmayan, fosfat içermeyen Ersağ'ı tanıtmaya ve insanlarımızı bilinçli tüketici olmaya çağırıyoruz.