Aşır, genel sekreterlikteki makamında yaptığı açıklamada, projeyle sağlık hizmetlerinde, yerelden merkeze doğru planlama sürecinin başladığını sağlık hizmetleri kapsamında tıbbi, idari ve mali çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Proje başlamadan önce yaka kartı, hasta karşılama gibi bazı hedefleri gerçekleştirdiklerini belirten Aşır, 26 hedef kriterden oluşan projenin amacının hasta memnuniyetini ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlamak, iletişimle daha etkin sağlık hizmeti sunmak olduğunu, sağlık hizmetlerini aynı modern standartlarda yapmanın mümkün olabileceğini ifade etti.

Tıbbî anlamda laboratuar, röntgen, yoğun bakım gibi birimlerde değişiklikler yaptıklarını yapılan çalışmalarla yereldeki sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyetini merkeze aldıklarını dile getiren Aşır, "Sağlık Bakanlığının 'Önce insan' sloganı ile başlattığı 'Sağlık Dönüşüm Programı' ile ilgili adımlar atıldı. Bu kapsamda geliştirilen '90 Gün' projesi sayesinde sağlık hizmetinde artık yerelden merkeze doğru planlama süreci başladı. Burada üç ana başlığımız var. Çalışan memnuniyeti, hasta memnuniyeti, hastane yönetimlerinin değerlendirilmesi. Standart olarak sunmaya devam ettiğimiz sağlık hizmetlerinin yanı sıra kurumumuz öncülüğünde hedefleri belirlenmiş, hastane hizmetlerinin değerlendirilmesi hayata geçiriliyor. Bunun ilk ayağı olarak '90 Gün' projesi ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da başladı."

Aşır, projenin hedeflerle yönetim ilkesine dayanan bir çalışma olduğunu dile getirerek, proje sonunda hazırlanacak raporun ülkenin 2014 sağlık stratejik planlamasını oluşturacağını vurguladı.

Çalışma kapsamında 90 günde il genel sekreterliklerinin ve merkez yönetim teşkilatının koordineli çalışmaları sonucu kamu hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Aşır, "Hastanelerde kalite standartları oluşturmak istiyoruz. Hedefler ve yönetim ilkesine dayanan bir yönetim çalışmasını başlatıyoruz. Bu kapsamda 90 gün içerisinde hemen uygulamaya dönüştürülecek hizmet başlıkları olduğu gibi yapılacak tespitler ve değerlendirmelerde önümüzdeki yılın planlamasına esas teşkil edecek hususlar da mevcuttur. Vatandaşlarımız açısından baktığımızda bu çalışma sonunda daha güler yüzlü, hoş karşılayan, hoş muamele eden, ilgi ile dinleyen ve yol gösteren sağlık tesisleri hedeflenmektedir" diye konuştu.

Aşır, Kamu Hastaneleri Birliği'nin tıbbi, idari ve mali açıdan makul, sürdürülebilir verimliliği elde etmek adına yerinde bir adım olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.