Bayburt devlet hastanesi beyin ve sinir cerrahisi kliniğinde görev yapan Op. Dr. Atilla YILMAZ Bayburt ta ilk kez gerçekleştirdiği vertebroplasti (omurga kırığı içine çimento uygulaması) ve perkutan lazer diskektomi (lazerle bel fıtığı ameliyatı) ameliyatlarından sonra ilk kez bir normal basınçlı hidrosefali hastasına ventriküloperitoneal şant yerleştirme ameliyatını gerçekleştirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Yılmaz; Normal basınçlı hidrosefali hastalığının özellikle yaşlılar arasında sık rastlanabildiğini ve bu hastalığının belirtilerinin;

Ø  Dengesiz yürüme

Ø  İdrar kaçırma

Ø  Unutkanlık

Olduğundan bu tür yaşlı hastaların bunadıkları düşünülerek hastalığına çözüm aranmasından vazgeçildiğini aslında bu tür hastaların bir ameliyatla normal hallerine dönebileceklerini belirtti.

2 ay önce Beyin cerrahisi polikliniğine idrar kaçırma, yardımsız yürüyememe ve unutkanlık şikâyeti ile gelen Melahat Metin isimli hastanın yapılan başarılı ameliyat sonrası önce idrar kaçırmasının daha sonra yürümesinin düzeldiği en son olarak ta hafızasının yerine geldiği belirtildi. Dolayısıyla daha önce yaşamını idame ettirebilmek ve yürüyebilmek için dahi birilerinin yardımına ihtiyaç duyan hasta bu ameliyat sonrası yaşamını tek başına idame ettirebilecek duruma gelmiştir.

Konu hakkında teşekkürlerini belirten hasta yakınları “Annemiz uzun zamandır bu şikayetlerinden muzdaripti çeşitli tedaviler gören annemiz bu tedavilerden hiçbir fayda göremedi en son doktorumuz Op. Dr. Atilla YILMAZ annemizin beyninde su toplanması hastalığı olduğunu söyleyerek ameliyat önerdi, önce annemiz yaşlı olduğu için korktuk ve yaptırmak istemedik ancak daha sonra doktorumuza güvenerek ameliyatı kabul ettik, şimdi annemiz tek başına kalkıp yürüyor, idrarını tutabiliyor ve kendi işlerini görebiliyor hale geldi. İyi ki ameliyat ettirmişiz, doktorumuza ve Bayburt devlet hastanesi yönetimine minnettarız” dedi.

Bayburt ilinin nüfus oranının büyük kısmının yaşlılardan oluştuğunun herkesçe bilinen bir gerçek olduğunu belirten Op. Dr. YILMAZ dolayısıyla bu hastalığa ilimizde daha sık rastlanabileceğine ve bu şikâyetleri olan yaşlı hastaların bunamış oldukları düşünülerek bu hastalara tedavi arayışından vazgeçilmemesini hastanemiz beyin cerrahisi polikliniğine randevu alarak kontrole gelmelerinin önemine dikkati çekti.

Tüm bu yenilik ve ilklerde Bayburt devlet hastanesi yönetiminin büyük desteğinin olduğunun altını çizen Op. Dr. Atilla Yılmaz, hastane yönetiminin ve tüm yardımcı çalışanların destekleri olmasa bu tür ilklerin ve başarıların gerçekleştirilemeyeceğini dolayısıyla en büyük teşekkürü başta tüm yönetim birimi olmak üzere hemşire ve yardımcı personellerin hak ettiğini önemle belirtti.