Kahvaltıda SODES Programı kapsamında Bayburt Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen   “Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz Projesi” tanıtıldı.

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan çocuk, genç, yaşlı ve engellilere yönelik hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

Bayburt’ta hem engelliler destek programı hem de sosyal destek programı kapsamında yapılan projelere büyük bir özveri ile yaşlıların ve dezavantajlı grupların katılması amacıyla iki proje yürüttüklerini belirten Pala, " Bir projemiz Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında ‘Hedef Engellilerin Tam Katılımı ki bu projemizi çok önemsiyoruz.  Bu projemizle Bayburt’ta engelli veri tabanını oluşturmuş oluyoruz.  Buna göre Bayburt’taki nüfusun nicelik ve nitelik olarak oranını çıkarmış olacağız. Bir diğer projemiz de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında “Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz Projesi’dir. Bizler biliyoruz ki yaşlılarımızın en iyi tedavi yöntemi anılarla tedavi yöntemidir. Yaşlılarımızın anılarını gençlerle paylaşması için biz kuşaklar arası buluşmayı bu projeyle sağlayacağız. Bu proje kapsamında sosyal kültürel faaliyetler ve resim kursları düzenleyeceğiz. Üniversite öğrencileri ve gençlerimizi yaşlılarımızla buluşturacağız. Bu projeyle temel amacımız yaşlılarımızın zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirerek sıkılmalarını önlemektir. "dedi.

Huzurevi sakinleri ise çeşitli isteklerini Vali Ünlüer’e iletti. Huzurevi sakinleri 2 gündür Avrupa liglerinde mücadele veren Türk takımlarının maçlarını izleyemediklerini bunun için de odalarına televizyon alınmasını veya bu maçları seyredebilecek imkânların oluşturulmasını istedi.  

Program sonunda bir açıklama yapan Vali Ünlüer  büyüklerin anılarından her zaman istifade etmek istediklerini belirterek " Gerçekten anılarınızdan istifade etmek istiyoruz. Yeni yapılmış bir huzurevi olduğu için bir takım eksiklikler olabilir. Buradaki eksikler de giderilince her şey daha güzel olacak diye düşünüyorum. Bizlere de dua edin inşallah. Sizlerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Onun için buradayız. Allah’a emanet olun. "dedi.

Vali Ünlüer daha sonra huzurevi sakinleri ile görüşerek Bayburt Hacı Memnune Evsen Huzurevi’nden ayrıldı.