Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı uygulama faaliyetleri kapsamında ilki 2011 yılında düzenlenen Ulusal Turizmde İnovasyon Konferanslarının üçüncüsü “Bölge içerisinden bölge turizminin değerlendirilmesi” temasıyla 22 Ocak 2014 Çarşamba günü Erzurum Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt COŞKUN, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Otlukbeli Kaymakamı Hüseyin Tekin, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve komite üyeleri katıldı.

 

Program kapsamında KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen’in Ajansın bölge turizminin geliştirilmesi için yaptığı çalışmaları anlatan açılış konuşmasından sonra Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak “Turizmde Yenilikler ve Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İçin Tespitler” konulu bir konferans konuşması yaptı. Program kapsamında gelenekselleşen “Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nde Turizme Değer Katanlar Ödül Töreni” de düzenlenmiştir. Yılın Turizm Olayı, Yılın Turizme Katkı Sağlayan Kamu Kurumu, Yılın Yeni ve Yenilikçi Turizm İşletmesi, Yılın Turizme Katkı Sağlayan STK’sı ve Bölge Turizmine Gönül Verenler olmak üzere toplam beş kategoride verilen ödüllere layık görülenler şu şekilde belirlendi.

Yılın Turizm Olayı Kategorisinde;

Erzurum’da Tabyalara Yürüyüş organizasyonu ile Erzurum Valiliği,

Erzincan’dan Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası organizasyonu ile Erzincan Belediyesi,

Bayburt’tan Avrupa’da Yılın Müzesi Ödülünü almaya hak kazanan Baksı Müzesi ödüle layık görüldü. 

Yılın Turizme Katkı Sağlayan Kamu Kurumu Kategorisinde; 

Erzurum’da Uzundere Kaymakamlığı ve Uzundere Belediyesi,

Erzincan’da Otlukbeli Kaymakamlığı,

Bayburt’ta Bayburt Belediyesi ödül almaya hak kazandı.

Yılın Yeni ve Yenilikçi Turizm İşletmesi Kategorisinde;

Erzurum’un Oltu ilçesinde yeni hizmete açılan konaklama tesisi Eymen Otel,

Erzincan’da İliç Gold Otel,

Bayburt’ta ise Bayburt Konaklama ödüle layık görüldü.

Yılın Turizme Katkı Sağlayan STK’sı kategorisinde; 

Erzurum’da Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği,

Erzincan’da Erzincan Doğa Sporları ve Gençlik Kulübü (ERDOĞA),

Bayburt’ta Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) ödül almaya hak kazandı.

Bölge Turizmine Gönül Verenler Kategorisinde ise; 

Erzurum’da emekli öğretmen Abdurrahman Zeynal

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Otelcilik Müdürü Ümit Veli Kaban,

Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen,

Erzincan’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Birol Kaya

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Volkan Burak Mumcu

Bayburt’ta ise Bayraktar Köyü Muhtarı Nabi Akçelik ödül aldılar. Konferans İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Uygulaması komite üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.