Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan ve 81 ilde hayata geçirilen "Yetenek Avcısı" projesinin, Bayburt’ta da uygulandığını söyledi.

Öğrenci, sporcu ve gençlere yönelik yapılacak etkinlikler içerisinde gençlerin spor bilincini ve aktivitelerini artırmak ve yeteneklerini tespit etmek amacıyla şişme spor oyun parkı kurulduğunu ifade eden Karakaşoğlu, yapılacak etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olduğunu kaydetti.

BU PROJE YETENEKLİ GENÇLER İÇİN İLK BAŞLANGIÇ

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Karakaşoğlu, " Yetenek Avcısı projesi kapsamında çeşitli yarışmalarda ödül alan çocuklarımıza şapka ,tişört gibi ödüller veriliyor. Bu aslında bir projenin başlangıcı. Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılacak olan yetenekli gençlerin, çocukların spora kazandırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan projenin ilk ayağı bu şekilde atılmış oluyor. Daha sonra da okul taramaları başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve il müdürlükleri iş birliği ile üniversiteler, spor il müdürlükleri ve antrenörlerle işbirliği içerisinde kurulacak olan komisyonlarla yetenekli çocuklarımızın taraması yapılacak. Bu çocuklarımız spora kazandırılacak."dedi.

Yetenek Avcısı projesi hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Murat Bozan, proejenin amacının 81 ili gezerek sporun tanıtımını yaparak her bireyin herkesin sporla tanışmasını sağlamak olduğunu söyledi. Gençlerin boş zamanlarında kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve boş zamanlarını daha güzel ve daha iyi geçirebilmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinin spor salonlarından ücretsiz faydalanabileceklerine gençlere hatırlattıklarını ifade eden Bozan, " Çocuklarınızı en az bir sosyal ve beden gelişimine yönelik aktiviteye gönderin. Biz çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Bu kapsamda illerimizi gezerek çocuklarımıza sporu tanıtmaya ve sevdirmeye çalışıyoruz."diye konuştu.

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde GENÇLİK LİDERİ olarak çalışan Şahiner Köprücü ise amaçlarının gençlerin boş zamanların değerlendirmeleri yanında onların kültürel ve manevi açıdan geleceğe hazırlanmaları için yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.

Köprücü, sportif faaliyetler yanında keman, diksiyon, halk oyunları, satranç, bağlama, bilardo, gitar, resim, ney, masa tenisi, izcilik, fotoğrafçılık, piyano, tiyatro, ebru sanatı gibi ücretsiz kurslar düzenlediklerini herkesi Gençlik Merkezi’ne beklediklerini kaydetti. Şahiner ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli gezi programları olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra çocuklar hazırlanan oyun alanlarında gün boyunca eğlendi.