Bayburt tarihinde ilk defa tezahür eden bir atama ile Yıldızhan çifti Kaymakamlık görevlerine başladılar. Zihni Yıldızhan Demirözü Kaymakamı olarak atanırken eşi Yeliz Yıldızhan ise Aydıntepe Kaymakamı olarak atandı.

Kaymakam Zihni Yıldızhan en son görev yeri olan  Trabzon Şalpazarı Kaymakamlığı görevinden Demirözü'ne, Kaymakam Yeliz Yıldızhan ise Trabzon'un Tonya Kaymakamlığından  Aydıntepe Kaymakamlığı görevine atanarak görevlerine başladılar.

Yeliz Yıldızhan Kimdir

1983 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğdu. İlkokulu Şiran’da, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamladı. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında Maliye Bakanlığı’nda Muhasebe Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu. 2009 yılında TRT’de Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. 29.12.2009’da Çankırı Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine intisap etti. İl, teftiş ve refakat stajlarının ardından ABD’nin Virginia eyaletinde yurtdışı stajını tamamladı. Çankırı’nın Atkaracalar ve Orta İlçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yapan Kaymakam Yeliz Yıldızhan 97. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak Tonya Kaymakamı olarak görev yaptı. 03 Eylül 2014 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan, İçişleri Bakanlığı tarafından Mahalli İdareler, Kaymakam ve Vali atamaları kararnamesi ile Bayburt Aydıntepe Kaymakamı olarak atandı. Zihni Yıldızhan ile evli olan Kaymakam Yeliz Yıldızhan iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Zihni Yıldızhan Kimdir

1982 yılında Kocaeli ili Gebze ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Çayırova İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimini ise Gebze Sarkuysan Lisesi’nde tamamladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi iktisat bölümünden mezun oldu.

2008 yılında Maliye bakanlığında Denetmen Yardımcılığı görevinde bulundu.2009 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık İş Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı.01.10.2009 da Eskişehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Adana ili ve Ceyhan ilçesinde teftiş stajını, Tokat’ın Erbaa ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Çankırı ili Atkaracalar ve Kurşunlu ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.

Yurt dışı stajını bir yıl süreyle ABD’ nin Virginia Eyaletinin başkenti Richmond’da bulunan Virginia Commonwealth Üniversitesinde tamamladı. Bu süre zarfında ABD ve Eyaletlerinin idare sistemi üzerine çeşitli dersler aldı. Birçok kamu kurum ve kuruluşunda inceleme ve araştırmalarda bulundu. Şalpazarı Kaymakamı olarak görev yaptı. 03 Eylül 2014 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan, İçişleri Bakanlığı tarafından Mahalli İdareler, Kaymakam ve Vali atamaları kararnamesi ile Bayburt Demirözü Kaymakamı Olarak atandı. Yeliz Yıldızhan ile Evli olan Kaymakam Zihni Yıldızhan iyi derecede İngilizce bilmektedir.