Vali İpek; İl Özel İdare Genel sekreteri Ziyeddin Babacandan yapılan çalışmalar hakkında aldığı bilgilerden sonra yaptığı açıklamada “DOKAP Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde Yayla Turizminin gelişmesi, çevre illeri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bu plan çerçevesinde İlimizi ziyaret ederek tarihi ve turistik eserleri gezip görmeleri ve yeni yeni tercih edilen Yayla Turizmi içerisinde doğal ve bakir haldeki yaylalarımızı ziyaret etmelerini sağlamak adına  

Yaylalarımızı birbirine bağlayan; 41 kilometrelik yollarımızın bakım, onarım, menfez, genişletme ve son kat stabilize malzemesini çekerek doğaya uygun çok kullanılışlı yollar haline getirmeye devam ediyoruz.

          İl Özel İdaremize bağlı ekiplerle yürüttüğümüz bu çalışmalar neticesinde 2012 yılı için hazırlanan projenin yüzde yüzlük bölümünü Kültür Bakanlığından bize sağlanan 1,600.000.00 TL ödeneği kullanarak gerçekleştirdik. 2013 yılında da Bakanlığımızın sağlayacağı ödenekle yayla yollarımızın standardını yükseltmek, bakım ve onarımını yapacağız” dedi.

       Yayla gezisinde bu yaylalarda yaşamını sürdüren vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali İpek gerekli talimatları verip sorunların giderileceğini bildirdi.