Yaşlılarımız Bizim Baş Tacımızdır

 

Bayburt’ta yaşayan 85 yaşındaki Nemide Kuyumcuoğlu, 78 yaşındaki Müdrike Başıbüyük, 80 yaşındaki Muhittin Demir, 73 yaşındaki Elaattin Şentürk ve 84 yaşındaki Nurettin Selçuk’u evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Polat, “Yaşlı insanlarımızın dualarıyla ayakta duruyoruz. Onlar bizim baş tacımızdır. Sadece yaşlılar haftasında değil, onların her zaman hatırlanıp ziyaret edilmesi gerekiyor” dedi.  

 

Belediye Başkanı Polat, ziyaret ettiği yaşlı vatandaşlara hediye takdim ederek, ellerini öptü. Ziyarete Başkan Polat’a eşi Kerime Polat ve Ak Parti Bayburt Halkla İlişkiler Başkanı Kurban Atmaca eşlik etti. Aileler tarafından sevinçle karşılanan Belediye Başkanı Polat, yaşlı vatandaşlarla sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

 

Belediye Başkanı ilk olarak Camii Kebir Mahallesi’nde tek yaşayan 85 yaşındaki Nemide Kuyumcuoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Polat’ın bir sonraki durağı yine aynı mahallede tek başına yaşayan 78 yaşındaki Müdrike Başıbüyük’ün evi oldu. Daha sonra Karasakal Mahallesi’ne geçen Belediye Başkanı, eşiyle birlikte yaşayan 80 yaşındaki Muhittin Demir’i ziyaret etti. Karasakal Mahallesi’nden ayrılan Başkan Polat, Kaleardı Mahallesi’nde eşiyle birlikte yaşayan 73 yaşındaki Elaattin Şentürk’ü ziyaret etti.  Burada da uzun süre sohbet eden Belediye Başkanının son durağı Gençosman Mahallesi’nde oğluyla birlikte yaşayan 84 yaşındaki Nureddin Selçuk’un evi oldu. 

 

Gittiği her evde büyük bir sevinçle karşılanan Belediye Başkanı, ziyaret ettiği yaşlı insanların hayat hikâyelerini ve sorunlarını dinledi. Kendisinden bir istekleri olup olmadığını soran Belediye Başkanımız onlardan dua istemeyi de unutmadı.

 

Yaşlılarımız, Toplumumuzun ve Ailemizin Temel Direğidir

 

 “Ne mutlu ki millet olarak, yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi, onlara hizmet etmeyi, onlarla dayanışma içinde olmayı esas alan bir kültüre sahibiz” diyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklarımız olan yaşlı vatandaşlarımız, ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamışlardır. Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim görevimizdir. Onların her biri dimdik ayakta duran çınarlardır.

 

Geçmişe dair bilgi ve birikimleriyle geleceğimize ışık tutan, sevgi, şefkat ve sabırla bizleri yetiştiren, kültürel değerlerimizi yarınlara taşımamıza vesile olan yaşlılarımıza, saygıda kusur etmemek, onların gönlünü hoş tutmak toplumumuzun geleneğidir. Yaşlısına karşı hürmet eden, saygı gösteren ve onlara sevgiyle yaklaşan bir kültüre sahip olan milletimiz büyüklerini her daim baş tacı yapmıştır. Onlardan alacağımız hayır duaları bizi manevi anlamda huzura erdireceği gibi, bilgi ve tecrübeleri hayatımıza ışık tutacaktır.

Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, yaşama güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamdan kazandıkları bilgileriyle bizlere yol gösteren, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan değerli büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmeleri temennisiyle ellerinden öpüyorum.”