Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, tecrübesiyle bizlere yol gösteren en değerli hayat rehberlerimizdir.” açıklamasını yapan Vali Ünlüer, ziyaretten ve misafirlerini makamında ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Her dönemde yaşam koşullarını yaşlılarımız için kolaylaştırmak onların yaşamlarını güvenli ve huzurlu olabilecekleri bir ortam içerisinde sürdürmelerini sağlamak, rahat edebilecekleri ortamı sağlamak için bizlere büyük görevler düşmektedir. Onların toplumla iç içe olmalarını sağlayarak tecrübelerinden yararlanmalıyız.

Millet olarak yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz. Bizim kültürümüzde yaşlılarımız, sözleri ve fikirleri dikkatle ve özenle dinlenen bireyler olmuştur ve böyle olmaya devam edecektir.

Ömrünün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamalarını sağlamak ve hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek bizlerin en önemli görevlerindendir.

Bu düşüncelerle tüm yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutluyor; sağlıklı huzurlu bir ömür geçirmeleri dileklerimle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. “ dedi.