Beraberinde şehit aileleri ile birlikte Bayburt Adliye Sarayı’na gelen ŞADDER Başkanı Haluk Akkoyunlu, Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra dernek merkezinde bir açıklama yaptı.


02.08.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Şırnak Valiliği görevine atanan Hasan İpek’in 02 Haziran 2014 tarihinde Şırnak Valiliği’nde yaptığı açıklamada, “Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ı ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek isterim” ifadelerinin suçu ve suçluyu alenen övmek suretiyle ve TCK’nun 309. Maddesine muhalefet ederek Anayasayı ihmal etmek suretiyle suç işlendiğini belirten Akkoyunlu, Vali İpek hakkında, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Akkoyunlu, şehit aileleri olarak Şırnak Valisi'ne yaptığı açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile terörist başını aynı kefeye koyduğunun farkında olup olmadığını sorarken "Sayın Şırnak Valisi Öcalan'ı, bizim yavrularımızı öldürdüğü için mi takdir ettiniz?" dedi.

Açıklamasının son bölümünde Vali İpek'in bulunduğu makamda kimi temsil ettiğini soran Akkoyunlu, "Sayın Şırnak Valisi bu devlet sizi oraya Öcalan'ı takdir edesiniz diye  göndermedi. 30 yıldır bu ülkeye kan kusturan bir caniyi kutsayın diye göndermedi. Aksine Öcalan'ın ve yandaşlarının gerçek kimliklerini ortaya koysanız diye gönderdi" dedi.

Başkan Akkoyunlu' nun açıklaması sonrasında konuşan şehit Bülent Altınsoy'un annesi ve dernek yönetim kurulu üyesi Hamiyet Altınsoy da, oğlunun 1993 yılında Hakkari'de  teröristlerle girdiği çatışmada şehit edildiğini hatırlattı,  "Vali İpek açıklamayla bizleri  derinden üzdü. Hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. ŞADDER Başkanı Akkoyunlu, daha sonra dernek üyeleri ile birlikte Bayburt Adliyesinde giderek, Şırnak Valisi Hasan İpek hakkında suç duyurusu dilekçesini verdi.