Sergi açılışına Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ednan Çalışkan, Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan, Kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

                  Hayat Boyu Öğrenme, Örgün Eğitimin yanında veya dışında düzenlenen formal eğitim faaliyetlerinin tümünü kapsar. Hayat Boyu Öğrenmede belli bir yaş sınırı yoktur. Her yaş grubu için Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri düzenlenebilir açıklamasını yapan Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Zarif Aslan ‘’  Ulu Önder Atatürk bir özdeyişinde: “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” Sözüyle eğitimin önemini ifade etmektedir.

          Halk Eğitimi: Yurttaşların çalışma gücünü artırmak, yaşayış seviyesini yükseltmek, milli ve insani erdemlerini geliştirmek amacıyla okul eğitimi dışında veya yanında yapılan eğitim ve öğretim çalışmalarıdır.

          Kısaca açıklamak gerekirse Hayat Boyu Öğrenme;, ailede, çevrede, iş yerinde, her yerde ve her fırsatta yurttaşlara sürekli verilen yaşam boyu eğitimi kapsamaktadır.’’

            Açılış kurdelesini Vali İpek, Belediye Başkanı Polat ve Kurs Öğreticileri ile keserek El İşi ürünlerin bulunduğu stantları gezdiler. Vali İpek Bayburt’ta önceleri Yöresel Giyim eşyası olarak kullanılan günümüzde ise alternatif ürün olarak süs eşyası, masa örtüsü, kravat olarak kullanıma sunulan Ehram ürünleri standında Öğretici Sevim Atanerden bilgi aldı.

         Vali İpek Ehramdan yapılmış Kravatın artık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kullanıldığını belirterek Kravatla fotoğraf çekildi.