Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Evde Bakım Hizmetleri ekibi Esra Nur Yıldırım, Emre Kemal Yıldırım ve Sezgin Saygın ile birlikte; Genç Osman Mahallesinde ikamet eden Alzheimer hastası olan Ahmet Helvacı (76 ) ziyaret ederek yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

        Vali İpek “ Evde Sağlık Hizmetlerinin kontrolü için bu ziyareti gerçekleştirdik, bu hizmeti veren arkadaşlarımızı bu hizmeti layıkıyla yerine getirdiklerini gözlemledik. Yaklaşık iki yıldır başlayan Sağlık Bakanlığımızın hizmeti ve şu an İlimizde 250 kişi bu hizmetten yararlanıyor ve iki yılda 4460 defa evlere bu hizmeti götürmüşler.

     Evde Bakım Hizmeti ekipleri rutin olarak hem evlere gidiyorlar hem de arayıp hasta hakkında bilgilendirme de yapıyorlar, SODES Projesi kapsamında bu hizmeti de birleştirerek Sosyal Destek Projesi Kapsamında da ihtiyaçlı ailelerimize 30 tam teşekküllü hasta yatağı ve 50 adet karyola alımı gerçekleştirdik. Devletimizin vatandaşının yanında olmasının en güzel örneğini şu an yaşamaktayız. Bu görevi yerine getiren İl Sağlık Müdürümüzü ve tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

      Zahit Mahallesinde 2 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan Bahri Sansu (93 ) ‘yu ziyaret eden Vali İpek ve beraberindekiler hastaya acil şifalar dilediler.

      Babasının kalp krizi geçirerek taksi tutarak hastane kapısına geldiğinde bana burada iyi bakamazlar, bağırıp çağırıyorlar, kötü davranıyorlar diyerek eve gidip aynı akşam vefat ettiğini belirten Vali İpek “ eskiden hastaneye gitmekten korkan, doktor görmek istemeyen bir durumda iken vatandaş, bu günkü geldiğimiz noktada sadece Bayburt’ta 250 hastaya bizim ekiplerimiz evde tedavilerini yaptırıyoruz. Allah eksikliğini vermesin devletin demek lazım, sağlıkta çok ciddi gelişme gösterdik ama daha iyisi olmaz mı diye düşünürsek tabii ki ilerde olacaktır.

        Vatandaşı daha iyi ve daha düzgün hizmet vermek için yoğun çaba sarf ediyoruz, inanıyorum ki hastalarımızın şifa bulması daha iyi hizmet alması vatandaşımızı da mutlu ediyordur, tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.