Proje kapsamında MEB'in sertifikalı modüler programına uygun 592 saatlik Kadın Giysileri Dikimi kursuna, İŞKUR'a kayıtlı genç ve yetişkinler arasından seçilen 20 kursiyerle devam edilmektedir.

Projede eğitimci olarak görev yapan Tuğçe KÖPRÜCÜ, kadınların istihdamına yönelik böyle anlamlı bir projede görev aldığı için duyduğu memnuniyetini dile getirerek, bu tür projelerin devamının kadınların hem sosyal hem de ekonomik alanda topluma entegrasyonunun sağlanmasında büyük rolü olduğunu belirtti. 

Kursiyerler,  projenin kendilerini sosyal ve beceri bakımından geliştirdiği hem de kendilerine istihdam kapısını araladığı için mutlu olduklarını ifade ederek, projenin bir sonraki yıl da devam etmesi temennisinde bulundular.

Proje kapsamında 5 ay devam edecek olan eğitimler sonunda düzenlenecek törenle kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecektir.

Kursiyerlerin yaptıkları çalışmalar kursun bitiminde sergilenecektir.

Kadın Giysileri Dikimi eğitimleri tamamlandıktan sonra kursiyerlere 15 günlük girişimcilik eğitimleri verilecektir. Bu eğitimle de girişimci ruhun kadınlara kazandırılması sağlanarak kadınların kendi işyerlerini kurmaları ve istihdam olmalarına katkı sağlanacaktır.