2 hafta önce başlatılan Ulu Bahçe çalışmalarını aralıksız yürüten belediye ekipleri, tarihi camiye yakışacak bir projeyi Cuma namazına yetiştirmek için seferber oldu.

 

Çalışmalar Sabaha Kadar Sürdü

 

Selçuklu mirası tarihi camiyi gün yüzüne çıkarmak ve camiye bahçe kazandırmak amacıyla kolları sıvayan Bayburt Belediyesi, ilk olarak hafriyat alımıyla başlattığı faaliyetlerine alt yapı çalışmalarıyla devam etmişti. Daha sonra caminin öndeki havuzun yapımını da tamamlayan belediye, Ulu Bahçe’nin parkelerini dün itibariyle döşemeye başlayıp gece sabaha kadar devam ettirdi.

 

Sabah namazına yakın bir vakitte bütün çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Ulu Bahçe’de Cuma namazında camiye sığmayan vatandaşlarımız, saf tuttular.

 

Yeni Görüntüsü Göz Kamaştırıyor

 

Dekoratif şekillerdeki parkelerin döşendiği bahçede, ağaç dikimi de ihmal edilmezken, basamaklarda ve duvarlarda da Bayburt traverteni kullanıldı. Engelli rampası da unutulmayan Ulu Bahçe’nin görüntüsü göz kamaştırıyor.

 

Öte yandan sabaha kadar devam eden çalışmaları yerinde kontrol eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, çalışanların yanından bir an olsun ayrılmazken, zaman zaman da parke dizerek çalışanlara yardım etti.