İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından TYP Projesi kapsamında  İl, İlçe ve Belde Belediyeleri, İl Milli Eğitim ,İl Özel İdare,Sağlık ,Gıda Tarım ve Hayvancılık,Müftülük,Kültür ve Turizm,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri  ile Orman Fidanlık ve Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulunda istihdam edilecek toplam Bin kişi için kura çekimi Noter huzurunda gerçekleşti.

Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu çok amaçlı salonundaki kura çekiminde İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, 1 Noter Vekili Hüseyin Yıldız, İŞKUR çalışanları ve başvuru yapanlar katıldı.

Bayburt Belediyesinde; Temizlik, ağaçlandırma, altyapı, park ve bahçe düzenleme işlerinde çalıştırılacak TYP işçi alımı için, 26 bayan 354 erkek başvurudan kura çekiminde 20 bayan 210 erkek katılımcı 9 aylık istihdam edilecektir.

İlk kura çekimini hayırlı olsun dilekleriyle İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz yaparak;

“ TYP Programı çerçevesinde 10 Ekim 2013 tarihinde başlayacak ve 9 ay sürerek 10 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek Proje kapsamındaki ilk kura çekimi yapıyoruz. Bayburt Belediyesine 380 kişi başvuru yapmış olup 230 kişi işe alınırken 150 kişi yedek listede yer alacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edeceğimiz toplam 320 kişi için, 997 erkek 595 i bayan olmak üzere toplam 1592 kişi başvuru yapmıştır. İl Milli Eğitim Bünyesinde çalıştıracaklar, Okullarda bakım, onarım, temizlik, çevre düzenleme ve ağaçlandırma işlerinde istihdam edileceklerdir.

İŞKUR olarak Bayburt ilinde toplam bin kişiyi istihdam ederken bu katılımcıların, program süresince asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak ve katılımcıların ücretleri ile SGK primleri İŞKUR tarafından finanse edilecektir.”