Bayburt Çalışma ve İş Kurumu olarak birçok alanda ilimizde faaliyetlerimiz devam etmekteyiz açıklamasını yapan İŞKUR Müdürü Ömer Akdeniz:

” İnsanımızı iş sahibi yapmanın yanında meslek edindirme kurslarımız sayesinde birçok kişi mesleki bilgi ve beceri kazanarak meslek sahibi yapılmaktadır.

            Çalışmalarımız kapsamında önemli bir yer tutan Toplum Yararına Programlar, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlere hem gelir desteği sağlamak hem de çalışma alışkanlığı ve disiplininden uzaklaşmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen projelerdir.

            Bu projeler ilimizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasında ve ilimizden göçü önlemede oldukça önemli bir faktördür.

Mevcut devam eden projelerimiz yanında Bayburt Çalışma ve İş Kurumu olarak yeni müracaatlar kurumumuza 20.09.2013 tarihinde başlayıp 04.10.2013 tarihinde sona erecektir. Asil listeye girenler 22.10.2013 tarihinde çalışmaya başlatılacaktır.  Toplum Yararına Programlar sayesinde 1000 kişiyi daha istihdam etmeyi planlamaktayız.

İŞKUR Müdürü Ömer Akdeniz: “ Bu proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayburt Orman Fidanlığı, İl Özel İdaresi, Polis Meslek Yüksek Okulu, İl Müftülüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Defterdarlık, İl ve İlçe Belediyeler bünyesinde çalıştırılmak üzere 1000kişilik istihdam sağlanacak olup, bu projeler ile çalışan kişilere toplam 12 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir.

 Türkiye çapında nüfus oranına göre bu projelerden en fazla payı alan ilimiz, sayın vekilimiz Bünyamin Özbek’in katkılarıyla bu projeye ek olarak yeni bir proje kapsamında 500 kişilik ek bir istihdam olanağı sağlanacaktır.

Sonuç itibariyle 1500 kişilik projenin 1000 kişilik kısmı 22.10.2013 tarihinde, 500 kişilik ek projenin ise ilerleyen tarihlerde devreye alınarak, sosyal ekonomik ve istihdam yönünden ilimizin gelişmesine ve değişmesine katkı sağlamasını beklemekteyiz.

              Bu önemli projelerin devam etmesi ilimiz ve ülkemiz açısından her yönüyle önem arz etmektedir. Bu önemin bilinciyle İl Müdürlüğü olarak her türlü çalışmamız devam edecektir. “