“Arka manzarada da gördüğünüz gibi Bayburt’ta gerçekten ağaçla ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU’nunilimizi ziyareti sırasında bir şeye karar verdik. Dedik ki Kop dağından Bayburt’a kadar olan 46 Km’lik alanın yol kenarlarını ve tüm dağları ağaçlandıralım. Bunun için 2 milyon 900 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma yapılacakve  Türkiye’nin en büyük ağaçlandırma seferberliği Bayburt’ta yapılmaya başlamıştır.

Bu yıl 650 bin ağaç dikilecek, aynı proje kapsamında geçen yıl 590 bin ağaç dikilmişti. Bu yılki ödeneğimiz 2 milyon lira yani 2 milyon lira para harcayacağız. Kop dağı ve Bayburt arasındaki çıplak dağlara 650 bin ağaç dikeceğiz. Projenin tamamında ise 5 milyon 500 bin tane ağaç dikilecek bu yaklaşık 8 yıl içerisinde bitirilecek bir projedir. İnşallah 8 yıl sonra gördüğünüzde bu arkamızdaki dağlar ve Kop dağı ile Bayburt arasındaki tüm dağlar ağaçlandırılmış olacaktır.

Bunları sizlerle gururla paylaşıyorum. İhalemiz bitti 1 milyon 700 bin liralık ihale açmıştık. Orman Müdürlüğü tarafından 1 milyon 700 bin liranın ihale kırımlarıyla 1 milyon lirayamal oldu. Şimdi ekstradan belki de bu 650 bin rakamımızı daha da artırma imkânımız olacak ve artan miktarla yeniden ihaleye çıkıyoruz. Bu ağaçlar genelde yörenin değişken ağaçları olacak yani bazıları köye yakın vadilerdeki olan meyve ağaçları, ceviz, badem vb. ağaçlar olabilir.  Bu yörede yetişebilecek fakat köylüye de aynı zamanda faydası olacak ağaçlar olacaklardır. Bu ağaçları köylülere zimmetleyeceğiz biz diktikten sonra bakımını yapacak ve her türlü meyvesini onlar toplayacaktır.Diğer orman türü olan ağaçlar ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından değerlendirilecek biz şahsen daha çok köylünün sahip çıkabileceği türden meyve ağaçlarının dikilmesini tercih ediyoruz.”dedi.