Konuyla ilgili bilgiler veren Boks İl temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerini kapsayan şampiyonanın Bayburt yapılacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Şampiyonanın Türkiye’de bir ilke tanıklık edeceğini söyleyen Akagündüz, “Türkiye şampiyonlarında ilk kez sporcular ringte kasksız olacak. Bu yönüyle de çok önemli ve maçlar profesyonel boks havasında geçecek. Bu yönüyle de maçların oldukça heyecanlı geçeceğini tahmin ediyorum” dedi.

Bayburt olarak şampiyonaya hazır olduklarını söyleyen Akagündüz, ‘’Şampiyonaya hazırız. Daha önceden Gençler Boks Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştık. Tecrübemiz var. Valimiz, Belediye Başkanımız ve Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürümüzün desteğiyle turnuvadan da yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Adıyaman, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van illerinin katılacağı şampiyonaya Bayburt olarak hazır olduklarını söyleyen Akagündüz, şampiyonada Bayburt'u temsil edecek sporcuların belirleneceği il birinciliği müsabakalarının hafta sonu spor salonunda yapılacağını sözlerine ekledi.