Edebiyat dünyasına “Benim Şiirim Yalnızlık” kitabıyla adım atan Turgut Akaslan, 1 ay önce yayınlanan yeni kitabı “Hepimiz Güzel Çocuklardık” adlı kitabının imza gününde hemşerileriyle buluştu.    

Purut Kitabevi’nde düzenlenen imza gününde sevenleriyle buluşan Akaslan, Bayburt’taki dostlarının istekleri üzerine ilk imza gününü Bayburt’ta yaptığını ifade etti. 

Memleketinde olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Akaslan, bir roman ve çeviri üzerinde çalıştığını ve bu eserinin de en kısa sürede okuyucularla buluşacağının müjdesini verdi. 

Kendisi için güzel bir gün olduğunu söyleyen Akaslan, şunları söyledi:

“İkamet ettiğim Ankara’da ev ve salonlarda tarih ve toplum üzerine seminerler veriyorum. Şu an üzerinde çalıştığım 'Sosyalizmin Türbanlı Gelini' isimli bir roman var. İnşallah o da yakında okuyucularımızla buluşacak. Son olarak şunu söylemek istiyorum; güneş doğudan doğar, bizim güneşimizde doğduğumuz topraklardan doğsun düşüncesi ile ilk imza günümüzü memleketimizden başlattık. Gösterilen ilgi ve alakadan ötürü herkese teşekkür ediyorum.”

“Hepimiz güzel çocuklardık”

2013 yılında “Benim Şiirim Yalnızlık” adlı kitabıyla edebiyat dünyasına adım atan Turgut Akaslan’ın ikinci kitabı “Hepimiz Güzel Çocuklardık” Ocak ayında yayınlandı. Favori Yayınları'ndan okuyucuyla buluşan ve 80 sayfadan oluşan kitapta Akaslan’ın denemeleri ve şiirleri yer alıyor. 

Akaslan, kitabın ‘Önsözü’ bölümünde okuyucuya şöyle sesleniyor:

“Ana rahminden kopuş, yanlızlıkla vuslatın ilk tecellisidir. Ağlayarak ilk ayrılığa merhaba der insan. İlk tecelliye ithaf en “benim şiirim; yalnızlıkla” merhaba dedik yazım dünyasına. Yalnızlığın insanın en hakiki dostu olduğuna vurgu yaptık. 

Ana rahminden ağlayarak kavuşur yalnızlığına insan. Veda ve kavuşma!

Her kavuşmanın ardında bir veda saklıdır! Her veda sonrasında bir kavuşma olduğu gibi. Bunun idrakinde olmak ayrıcalıktır!

İnsan bu kısır döngüler arasında ne yapacağını nasıl yapacağını anlamadan çocukluğunu hasretle yâd ederek veda eder hayata. İnsan mazi, lahza, ati ‘gel-git’inde boğuşurken Azrail çoktan dayanmış olur kapımıza. 

‘Hepimiz güzel çocuklardık’ adlı eserimizde özlemle yâd ettiğimiz çocukluğumuzu hafızamızın tozlu çekmecelerini kurcalarken ulaştığım, hatırladığım anılarımla kaleme aldım.

Umuyor ve inanıyorum ki okurların yüreğinde de hissedeceği şiirlerimiz, deneme yazılarımız yüzlerine tebessüm katacaktır…”