Tunceli Valiliğine atanan Osman Kaymak, yeni görevine başladı. Valiler kararnamesi ile İzmit Kaymakamı iken Tunceli Valiliğine atanan Osman Kaymak, yeni görev yeri olan Tunceli’de kurum müdürleri tarafından karşılandıktan sonra makamına oturdu.

Karayolu ile Elazığ’dan Tunceli’ye gelen Tunceli Valisi Osman Kaymak, amacının Tunceli vatandaşlarını kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlandırmak olduğunu söyledi. Yeni makamına oturarak gazetecilere açıklama yapan Vali Kaymak şunları söyledi: “Öncelikle bu görevin Tunceli için benim için hayırlı olmasını diliyorum. 24 yıldır Anadolu’nun çeşitli yerlerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı yaptım. 24 yıllık yöneticilik anlayışım; iyi niyete dayalı, ayrımcılık yapmayan, hoşgörülü, insan haklarına dayalı ve Atatürk ilke inkılâplarına bağlı bir yöneticiliğimiz oldu. Biz de inşallah burayı daire amirlerimizle yönetmeye çalışacağız."

Kaymak, "Bizim anlayışımıza göre her Türk vatandaşı saygı değer ve onurludur. Hepsinin derdi bizim derdimizdir. Bu anlamda onların derdine derman olmaya geldik. Amacımız burada insanların hayatını kolaylaştırmak ve Tunceli’nin sahip olduğu kamu hizmetlerindeki seviyeyi daha üst düzeye çıkarmaktır. Bunu halkımızla ve buradaki arkadaşlarımızla birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.