Bayburt Ticaret ve Sanayi Odamızın meclis ve yönetim kurulu üyeleri olarak bugün burada basınımızın siz değerli temsilcileri ile bir araya geldik. 25-28 Aralık 2014 tarihleri arasında Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemizin üst bürokrasisinde görev yapmakta olan çok değerli hemşehrilerimize gerçekleştirdiğimiz çalışma ziyareti hakkında bilgilendirme toplantımıza hoşgeldiniz.

Siz basın mensuplarının da bilgisi olduğu üzere Bayburt Ticaret Sanayi Odası Meclisi olarak 25 – 28 Aralık 2014 tarihleri arasında Ankara’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek ülkemizin üst düzey bürokrasisinde görev alan hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Bu çalışma ziyaretlerinde devletimizin karar alma ve uygulama süreçlerinin içinde yer alan birbirinden değerli hemşehrilerimize Bayburt’umuzun sorunlarını, bu sorunlar ışığında hızlı trenden askeri birliğe, 3 yeni fakülte kurulması için kaynak ihtiyacı duyan üniversitemizin yatırım bütçesinin artırılmasından özel idarenin ilave kaynak talebine, Karaçam tünelinden Salyazı havaalanına, Polis Meslek Yüksek Okulumuzdan Kırklartepe barajına, Kentsel dönüşüm ve yenilemeden Organize Sanayi Bölgemizin altyapısına dair taleplerimizi içeren toplam 21 maddeden oluşan öneri, beklenti ve taleplerimizin yer aldığı dosyalarımızı ayrı ayrı sunduk ve kendilerine sözlü olarak ilettik... Bu kapsamda Maliye Müsteşarımız Sayın Naci Ağbal’ı, Genelkurmay İkinci Başkanımız Orgeneral Sayın Yaşar Güler’i, Anayasa Mahkemesi Üyemiz Sayın Hicabi Dursun’u, Yargıtay Başkanvekilimiz Sayın Abdulkadir İlhan’ı, Danıştay Üyemiz Sayın İhsan Uluca’yı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanımız Sayın İbrahim Hakkı Polat’ı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Sebahattin Öztürk’ü, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız ve Eski Bayburt Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer’i, İçişleri Eski Bakanımız Sayın Ülkü Güney’i, Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin’i, Bayburt Eski Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal’ı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettik ve kendilerine taleplerimizi teker teker ifade ederek dosyalarımızı sunduk.

10 bürokratımıza ve TOBB Başkanımıza 14 ayrı dosya ile hazırlandık...

Biz bu programa iki ayrı dosya ile hazırlandık. Dosyalarımızın biri Bayburtun temel problemleri ve bu problemlerin çözümü yönündeki talep ve önerilerimizi içermektedir. Bu dosyayı ziyaret ettiğimiz tüm bürokratlarımıza takdim ettiğimiz gibi bu dosyanın yanında ayrıca Maliye Müsteşarımız Sayın Naci Ağbal, Genelkurmay İkinci Başkanımız Orgeneral Sayın Yaşar Güler, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Sebahattin Öztürk ve TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıkılıoğlu’na birer talep dosyası sunarak şehrimiz adına somut beklentilerimizi ve isteklerimizi ifade ettik.  

Bayburt’a Tugay merkezi gelecek, Kışla Üniversitemize bırakılacak...

Genelkurmay İkinci Başkanımızdan ilimiz adına bir acemi birliği veya bir tugay merkezi kurulması talebimiz oldu, ayrıca kop şehitliğimizin milli şehitlik olarak ilan edilmesi ve Cumhuriyet caddemizde bulunan garnizon binasının arka kısmındaki çirkin binanın kaldırılarak belediyemize devrini talep ettik. Komutanımız bu noktada bizi çok mutlu edecek bir çalışma içerisinde olduklarını ve Bayburt’a bir Tugay konuşlandırılması yönünde çalışmaları olduğunu ifade ettiler. Ayrıca kışlamızın mevcut yerinin boşaltılarak buranın da üniversitemize tahsis edilmesi yönünde planlama içerisinde olduklarını ifade eden paşamız garnizon komutanlığı binası ile ilgili de talebimiz yönünde bir çalışma yapacaklarını belirtti. Bu da bizi son derece memnun etmiştir.

Üniversitemiz ve il özel idaremiz için ilave kaynak istedik...

Diğer taraftan ziyaret ettiğimiz bir başka değerli hemşehrimiz Maliye Müsteşarı Sayın Naci Ağbal’a sunduğumuz talep dosyasında üniversitemizin 4 yıldır yatırım harcamalarında daralma yaşandığını ve bu yıl üç yeni fakülte açılması hedefi doğrultusunda üniversitemize ilave yatırım bütçesi ve genişleyen fiziki mekanların genişlemesine rağmen hizmet alım bütçesinin temizlik ve güvenlik hizmetleri başta olmak üzere bazı temel ihtiyaçları karşılamaya yetmediğini ve bu sebeple işten çıkarmalar yaşandığını ifade ederek üniversitemize ilave hizmet alım bütçesi tahsis edilmesini talep ettik. Ayrıca sayın müsteşarımızdan il özel idaremizin yatırım kaynaklarının yetersizliği nedeniyle 2015 bütçesi için ilave 5 milyon lira kaynak aktarılmasını talep ettik. 

Demiryolu ve hızlı tren konusunda çok yakın bir zamanda sevindirici gelişmeler bekliyoruz...

Yine bir başka değerli hemşehrimiz olan  Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Sayon Vedat Bilgin beye gerçekleştirdiğimiz ziyarette 15 gün önce kendisinin Odamıza yaptığı ziyarette kendisine sunduğumuz dosyada da değindiğimiz hızlı tren konusunda gelişmeler olduğunu, konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Gümüşhane üzerinden planlanan güzergahta bazı sıkıntılar olduğunu ve Bayburt üzerinden de fizibilite yapılması yönünde Bakanlıkta bir ışık doğduğunu bildirdiler ki bu da bizi son derece mutlu etmiştir. Ulaştırma Bakanımız ile Hocamız kısa bir süre içerisinde bir araya gelerek konuyu tekrar değerlendirecekler. Biz bu noktada talebimizi ısrarla yineleyerek bu konuda Bayburt üzerinden geçen 5 farklı alternatif güzergahın da fizibilitesinin yapılması ve nihai güzergahın bilimin öngöreceği sonuca göre tespit edilmesi gerektiğinin altını çizerek Hocamıza konuya sağladıkları ve sağlayacakları katkıdan dolayı teşekkür ettik.

Polis Meslek Yüksek Okulumuz eğitim öğretimine devam edecek

Diğer taraftan bilindiği üzere ülke genelinde polis meslek yüksek okullarının sayısının fazlalığından kaynaklı olarak bazı okulların kapatılacağı bilgisine sahibiz. Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulumuzun da bu kapsamda kapatılma ihtimaline binaen kendilerine bir ziyaret gerçekleştirdiğimiz İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Sebahattin Öztürk ve Müsteşar Yardımcısı eski valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer’i ziyaret ederek endişelerimizi aktarıp Bayburt TSO olarak TOBB’dan sağladığımız 1 buçuk milyon lira kaynakla kapalı spor salonu ve kültür sanat merkezi kazandırdığımız okulumuzun kapatılmamasını talep ettik. Gerek sayın müsteşarımız gerekse de sayın müsteşar yardımcımız Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulunun kesinlikle kapatılmayacağını ve düşen öğrensi sayısının iki yıl içerisinde artırılarak tam kontenjanla eğitim faaliyetine devam edeceğini bildirerek bizleri mutlu etiler.  

 

Binamızı rehabilite edip Odamızı daha geniş fiziki mekanlara kavuşturacağız...

Ayrıca Bayburtumuzun genel sorunları ve hükümetimizden beklenrilerimizi içeren dosyayı kendisine sunarak desteğini istediğimiz ve Odamız adına taleplerimizi iletmek üzere ziyarette bulunduğumuz TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu Oda binamızın etraflıca tadilatı ve Odamızın yeni hizmet merkezinin oluşturulması yönünde maddi destek talebimize olulu cevap vererek bizleri mutlu ettiler. Memleketimiz için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ederek çok olumlu geri bildirimler aldığımız tüm bu temaslarımızın Bayburtumuz adına kazanıma dönüştürülmesi noktasında takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildirmek isteriz..

Bu vesileyle belirtmek isterim ki; Son derece yoğun ve verimli geçen temaslar sonrasında Bayburt’a 5.000 askeri personele sahip tugay’ı, Kop şehitliğinin milli şehitlik ilan edilmesi, Hızlı tren için Bayburt üzerinden geçen güzergahın fizibilitesinin yapılması noktasında Başbakanımızın Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin Beyin Ulaştırma Bakanımız ile bir araya gelerek bu güzergahın da fizibilitesinin yapılması,  İl Özel İdaremize ilave 5.000.000 TL kaynak talebimiz, üniversitemizin yatırım bütçesine ilave kaynak talebimiz, Askeri Garnizonun yanında bulunan ve çirkinlik arz eden ek yapının yıkılarak Garnizon binasının yerel yönetime devri,  Bayburt Ticaret ve Sanayi Odamızın hizmet binasının rehabilitasyonu, Polis Meslek Yüksek Okulumuzun eğitimine devam etmesi yönünde olumlu gelişmeler ile dönmüş bulunuyoruz. Sözlerime son vermeden önce satırlarınız aracılığıyla bu programa iştirak eden tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyor, bizi Ankara’da büyük bir misafirperverlikle karşılayıp sorunlarımıza ve taleplerimize büyük bir hassasiyetle yaklaşan Genelkurmay İkinci Başkanımız Orgeneral Sayın Yaşar Güler’e, Maliye Müsteşarımız Sayın Naci Ağbal’a, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Sayın Vedat Bilgin’e, Danıştay üyemiz Sayın İhsan Uluca’ya, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, Anayasa Mahkemesi Üyemiz Sayın Hicabi Dursun’a, Yargıtay Birinci Başkan Vekilimiz Sayın Abdulkadir İlhan’a, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanımız Sayın İbrahim Hakkı Polat’a, İçişleri Eski Bakanımız Sayın Ülkü Güney’e, Bayburt Eski Milletvekilimiz Sayın Fetani Battal’a, Ankara Bayburt Derneği Başkanımız Sayın Adnan Bayram ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle de emeklerimizin zayii olmayacağı umuduyla hepinize saygılar sunuyoruz.