Toplanan imza sayısının 17.034 olduğunu belirten Temur, kampanyaya vatandaşların yanı sıra Bayburt’ta faaliyet gösteren STK’ ların destek verdiğini ifade ederken, Bayburt dışından ise herhangi bir destek verilmediğini söyledi.

         Sosyal paylaşım sitelerinde ve Bayburt’a ait açılan sitelerde Demiryolu konusunda mangalda kül bırakmayan ve Bayburt’u çok düşünen ve yazan değerli hemşerilerimizden hiç bir desteğin gelmemesinin oldukça manidar olduğu kampanyada, yerel yönetim ve siyasilerin de imza kampanyasına katılmadığını söyleyen Temur, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’in ise Ankara’da bulunduğu için katılamadığını fakat destekleyeceğini belirtti.

           Bayburt’un yıllardan beri bir diğer özlemi olan demiryolu konusunda birlik ve beraberliği amaçlandığını,siyasi bir propaganda olmadığını vurgulayan Temur, Demiryolu kampanyasına destek veren tüm vatandaşlara teşekkür ederek toplanan imza sayısının 17 bin 34 olduğunu açıkladı.

         Saadet Partisi İl Yöneticisi ve Teşkilat Başkanı İkram Öztürk ve Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdülmecit Bekmezci ile birlikte İl Binasında yaptığı açıklamada, sözlerine Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) Bayburt’un Türkiye’deki 81 il içerisinde 20 sırada olma başarısına da değinerek başlayan Temur, şu açıklamayı yaptı:

           “Öncelikle YGS’deki Bayburt’un başarısından dolayı başta Sayın Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan olmak üzere şube müdürlerimizi, okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, dershane hocalarımızı, velilerimizi bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz.

           İnşallah hedef il 10’a girmek olur ve kalıcı olmak olur. Şubat ayında merhum Necmettin Erbakan hocamızın vefat yıldönümünü idrak ettik. Mart ayında Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Nisan ayında da Alparslan Türkeş’in vefat yıldönümünü idrak ettik. Bu vesile ile ülkemiz için kim zerre kadar hizmet yapmışsa hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz.”

          Temur açıklamasına devamın da  “Şubat ayında bir basın açıklaması yaparak Tren yolu ile ilgili bir imza kampanyası başlatacağımızı duyurmuştuk. Bu vesile ile Mart ayı başında Yeni Cami önünde imza kampanyasını başlattık. Kampanyamız 3 gün sürdü. 3 gün boyunca hava şartlarının pekte olumlu değildi. Kar ve soğuğa rağmen teşkilatımızın kıymetli mensupları görevlerinin başında durup imzaları topladılar. İmza kampanyasını başlatmadan önce Tren yolunun Saadet Partisi’nin bir meselesi olmadığını ve Bayburt’un bir meselesi olduğunu bilerek bütün siyasi parti il başkanlarını basın açıklamasına davet ettik.  Bütün STK’ları davet ettik. Belediye Başkanımızı davet ettik. Milletvekilimizi davet ettik. Milletvekilimiz Ankara’da olacağından dolayı katılamayacağını ifade ettiler.

               Bizim gayemiz herhangi bir partinin propagandası olmasın. Bundan dolayı parti bayrağımızı dahi asmadık. Bütün Bayburt’un birlik beraberlik fotoğrafını vermek idi. Ama maalesef siyasilerimiz iştirak etmediler. Belediye başkanımız da katılamadı. Demek ki başka önemli işleri vardı. Biz oraya katılan STK’larla birlikte basın açıklamamızı yaptık ve imza kampanyasına başladık. Bu vesile ile basın açıklamasına katılan BTSO, ŞADDER, BEKDER, MEMUR-SEN, BESOB, AGD, İHH, BEM-BİR-SEN, Mermerciler Derneği ve ismini sayamadığım STK’lara teşekkür ediyoruz.”

             “İmza kampanyamız 3 gün boyunca devam etti. 3 gün sonunda 17 bin 34 imza topladık. Bu kadar zaman beklememiz ise imza kampanyasına başladığımızda ülkemizin dört bir tarafında yaşayan Bayburtlu hemşerilerimiz telefonlar açarak “bizlerde imza kampanyasına destek olmak istiyoruz” dediler. Maalesef katkı herhangi bir destek olmadı. Bayburt’ta topladığımız imza sayısı 17 bin 34. Bu süre içerisinde yine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak beye proje talebinde bulunduk, destek verdiler. Ayrıca Mermerciler Odası Başkanı Sayın Cihangir Yıldız’a teşekkür ediyorum. Çok güzel bir çalışma hazırladı. Bize bu noktada ciddi anlamda destek verdi.”

          "3 gün boyunca süren imza kampanyasında gördüğümüz Bayburt’umuzda yaşayan insanımızın yüzde 98’i bu tren yolu güzergâhının Bayburt’tan geçmesini istiyor Dolayısıyla biz Bayburtlular olarak birlik ve beraberlik içerisinde inşallah bunu nihayete erdireceğiz.

           Komşumuz Gümüşhane lobisi çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Biz de çalışmalıyız ve bu nedenle de Trabzon Bayburt Derneği’ne bu imzaları göndereceğiz. Dernek başkanımızın çalışmaları ile Trabzon’daki iktidar ve muhalefet milletvekilleri bilgilendirilecek. İnşallah onlarında desteğini alacağız ve tren yolu Gümüşhane lobisine kurban edilmeyecek. Araklı tünelinde birlikte hareket edip “biz bu tüneli istürük “dediğimiz gibi, yine birlik beraberlik içerisinde inşallah bu projeyi nihayete erdireceğiz.”

            Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur’un açıklamaları sonrası İl Yöneticisi ve Teşkilat Başkanı İkram Öztürk tarafından “Bayburt Tren Yolu” adlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda; Karadeniz Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik’in Tren yolu çalışmaları ile Bayburt Mermerciler Derneği’nin demiryolunun Bayburt’tan geçmesi için ve neden geçmesinin gerekliliğini ortaya koyan verilerinin de gözler önüne serildiği sunumda, Karadeniz Teknik Üniversitesinin çalışmalarıyla Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) tarafından yapılan çalışmaların karşılaştırılması yapıldı.

              Çok az sayıdaki basın mensubunun takip ettiği toplantı, sunumun ardından sona erdi.