Gündem maddeleri ile ilgili yapılan görüşmeler sonucunda;

·      Ajansımızın 31 Ekim 2012- 04 Ocak 2013 tarihleri arasında çıktığı Proje Teklif Çağrısı ile ilan edilen Turizmin Geliştirilmesi, Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı ve Bayburt İlinde Et ve Süt Sektörlerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programları kapsamında Ajansa başvurusu yapılan ve Bağımsız Değerlendiriciler ile Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek başarılı bulunan projeler görüşülerek onaylanmıştır.

·      17 Kasım 2011 tarihli 26. Yönetim Kurulu toplantısında kabul edilen ve 26 Ocak 2012 tarihli 28. Yönetim Kurulu toplantısında kesinleştirilen 2012 yılı bütçe sonuçları onaylanmıştır.

·      Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’nin turizm değerleri ve ürünleri ile bölgenin iş ve yatırım imkânlarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY, DEİK, TURSAB vb. kurumlarla işbirliği yapılarak 2013 yılı Eylül-Ekim döneminde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de TRA1 Bölgesi turizm tanıtım organizasyonu yapılmasına karar verilmiştir.

·    27 Şubat 2013 Çarşamba günü yapılan Yönetim Kurulu 42. toplantısında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri olmasına oybirliği ile karar verilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Talha Bekir ÖZMEN, Ajans Genel Sekreteri olarak  görevine başlamıştır.