Bayburt Öğretmen Evin’de düzenlenen Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Bayburt Sağlık-Sen İl Şubesi Başkanı Fikret Lökoğlu, sosyal hizmet ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Programda konuşan Lökoğlu, sosyah hizmet çalışanlarının kısıtlı imkan ve şartlarda çalıştığını belirterek şunları söyledi:

 

“Toplumun en dezavantajlı grubuna hizmet veren sosyal hizmet çalışanlarımızın gününü kutluyoruz. Birçoğumuzun yapamadığı veya yerine getirmekten kaçındığı sorumlulukları, kısıtlı imkan ve şartlarda, hak ettikleri ücretlerin çok altında yerine getiren sosyal hizmet çalışanlarının talepleri karşılanmalı, çalışma şartları iyileştirilmelidir. Yüzleşmekten korktuğumuz hayatlarla iç içe yaşayan ve insanlara umut olan sosyal hizmet çalışanları, maalesef hem yetersiz istihdam hem de yoğun çalışma şartları altında ezilmektedir.”

 

“İtibarının zedelenmesinin önüne geçilmesini bekliyorlar”

 

 “Sosyal hizmet çalışanları, kendilerine gereken önemin verilmemesinden dert yanarken, olumsuz örnekler yüzünden, bütün sosyal hizmet çalışanlarının itibarının zedelenmesinin önüne geçilmesini beklemektedir. Ayrıca, bakanlığın bel kemiği konumundaki sosyal hizmet çalışanlarımız, görev alanlarının net olarak belirlenmemesi yüzünden, çalışma hayatında psikolojik olarak yıpranıyor ve bir alana yoğunlaşamıyor. Bu kadar ağır şartlar içinde görev yapan fedakar sosyal hizmet çalışanlarımızın şartlarının iyileştirildiği, hak ettikleri değer ve önemin verildiği gün dileklerimizle sosyal hizmet günlerini kutluyoruz.”

 

Programda konuşan Hayrettin Pala ise, şunları kaydetti:

 

“Sosyal hizmetler alanında çalışan, gecesi gündüzü olmayan 24 saat hizmet veren kuruluşlarımızda gerçekten insani vicdani ve mesleki sorumluluklarını yerine getiren tüm sosyal hizmet çalışanlarımızın sosyal hizmet gününü kutluyorum. Fikret beyin söylediği gibi bende sosyal hizmet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine ben inanıyorum. Bu anlamda çalışılması gerektiğini bende ifade etmek istiyorum.”