Hanede Dans Topluluğu ve Grup Sansazyon’a plaket verdikten sonra sahneye çıkan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat 4.5 yıllık icraatlarına değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Kesinlikle hızlı çalışmamız gerekiyor. Durmaya, yavaşlamaya takatimiz yok. Çok geç kalmış bir ülkeyiz. Zamanını, enerjisini boşa kaybetmiş bir ülkedeyiz. Dolayısıyla boşa geçirecek zamanımız yoktur. Onun için gecemizi gündüzümüze kattık. 4,5 yıl oldu. Sizlerin destekleriyle Rabbimin inayetiyle bu mübarek topraklara hizmet ettim.

BAYBURT’UN YÜZÜNÜ ÇORUH’A ÇEVİRDİK

Geriye dönüp baktığım zaman değerlendiriyorum da bir değişim hareketi başlatmışız.  Peki, neleri değiştirmişiz? Bir Bayburt’un yüzünü Çoruh’a çevireceğiz. Bizden önceki dönemlerde binalarımız ve insanız Çoruh’a sırtını dönmüştü. Bunu değiştirdik. Şu anda özelikle Çoruh kenarına yapmış olduğumuz Rabia Kadıoğlu parkı insanımızın en fazla nefes aldığı dışarıdan gelen misafirlerini de gönül hoşnutluğu içinde götürüp gösterebileceği bir yatırımımız olmuş ne mutlu bize.

Beş bin yıldır Çoruh Bayburt’tan akıyor. Ama bize nasip olmuş Çoruh’a iki tane set yapıp iki küçük şelale oluşturmak. Bu bir başlangıç sadece çünkü su durgunlaştığı zaman güzel görünüyor. Orada yürüyenler özellikle o teknik adı brit olan imalatların yanındayken daha mutlu oluyor. Bu daha başlangıç. Bu imalatları Çoruh’un alt taraflarına kadar yapmaya devam edeceğiz. Çoruh’un iki yakasını da halkımızın hizmetine sunacağız ve bu çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz.

HALKIMIZA SOSYAL VE SPORTİF FAALİYET ALANLARI SUNDUK

Bir şey daha yaptık, 14 mahalle parkımıza spor aletleri koyduk. İnsanın her yaşta spora ihtiyacı var. Yaşlı amcalarımız teyzelerimiz kadınlarımız herkes oralarda spor yapsın. Mesire alanlarımızı değiştirdik. Yenişehir parkının bitişiğinde 184.000 m2 kavaklık bir alanımız vardı orası şu anda Şair Zihni Kent Ormanı olarak hizmet veriyor. 50 adet kameriye koyduk. Ve buna bir belediyemizden aldığımız 15 kameriyeyi daha ekleyeceğiz. Yeter ki Bayburt’umuz müreffeh olsun kalkınmış olsun.

ŞEHRİMİZİN CADDELERİNİ ESTETİK BİR YAPIYA BÜRÜNDÜRDÜK

Hatırlayın yine Bayburt’ta kaldırımlarda sadece kilit taşı kullanılırdı. Biz konkasör tesisi kurduk, otomatik, parke makinemizi yeniledik ve artık Bayburt’un cadde ve sokakları renkli kaldırım ve parke taşlarıyla döşenir oldu. Bayburt’ta ilk defa Cumhuriyet Caddesi’nde andezit taşı kullandık ve bu kaldırımlara ışıklar yerleştirmeye başladık.

Bayburt’ta insana yönelik hizmet anlayışı bütün hızıyla devam ediyor. Biz size hizmet etmeyi vaat ettik vaat ettiğimiz her şeyi yerine getirmeye gayret ediyoruz.

19. Dede Korkut Şölenlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Her programımıza sizi mutlaka bekliyorum. Ben geleceğinizin aydınlık olmasını diliyorum. Huzurun, mutluluğun, saadetin hanenizden eksik olmamasını temenni ediyorum.”

 OĞUZ AKSAÇ HALAYLARLA COŞTURDU

 Programın ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan gecenin assolisti Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Aksaç sahne performansı ve söylediği birbirinden güzel türkülerle Bayburtlulara unutulmaz bir gece yaşatırken özellikle Başkanımız Hacı Ali Polat’ında eşlik ettiği halaylarla Bayburtluları tam manasıyla coşturdu. Gecenin renkli anlarından biride başkanımız Hacı Ali Polat’ın Aksaç’ın çaldığı saz eşliğinde türkü söylemesiydi. Bu renkli anlardan sonra Başkanımız Oğuz Aksaç’a plaket ve çiçek takdim ederek teşekkür etti. Sanatçı daha sonra gecenin finalini yine halay parçalarıyla yaptı.