Bayburt merkez Cumhuriyet Caddesi Yeni Cami önünde başlatılan Bayburt Saadet Partisi Merkez  İlçe Başkanlığının organize ettiği “Tren Yolu Bayburt’tan Geçsin”  İmza Kampanyasına; Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve Genel Sekreter Önder Karaoğlu, Memur- Sen başkanı Fikret Özbey, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER )Başkanı Mete Emir, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği (ŞADDER )Başkanı Haluk Akkoyunlu ve vatandaşlar katıldı.

          İmza Kampanyasını Organize Eden Bayburt Saadet partisi Merkez İlçe Başkanı Necip Pekmezci yaptığı basın açıklamasında “   Yapmış olduğumuz bu imza kampanyası herhangi bir siyasi partinin, sivil toplum kuruluşunun değil; yurtdışı ve yurtiçinde yaşayan, özellikle kışın sert soğuğunu, yazın tozunu, Çoruh’un hırçın akışını, kalesinin mağrur edasını, Kop şehitlerinin manevi gücünü yüreğinde hisseden tüm Bayburtluların eylemidir.

 Ulaşım sistem ve olanakları bir bütün olarak bir kent veya ülkenin genel yapısını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda o kent veya ülkede uygulanan ekonomik, sosyal ve kültürel dinamikleri de etkiler. Her alanda olduğu gibi ulaştırma alanında da en modern, en gelişmiş taşıma araçlarına sahip olmak, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ekonomik kalkınmanın ve refahın göstergesidir.

              Ulaşımın amacı; insanları ve eşyayı en kısa sürede daha ucuz ve emniyetli bir şekilde taşımaktır. Devletin temel görevi ise; ekonomik ve toplumsal gelişmelerin oluşturduğu ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde ulaşım kapasitesini artırmak, ülke ve toplum çıkarlarına uygun ulaşım sistemlerini kurmak ve koordine etmektedir.

Doğu vilayetlerini sahile bağlayan tek önemli yolun tarihi İpek Yolu olduğu bir gerçektir. Erzurum, Bayburt, Trabzon gibi tarihi yerleşim merkezleri bu yol sayesinde ticari, sosyal ve kültürel açıdan yakın bir irtibat kurmuş olmakla birlikte; Bayburt’un yer altı zenginliklerinin gün yüzüne çıkmasına vesile olacak, bu yer altı zenginliklerinin işletilmesiyle birlikte yatırımcıyı bölgeye çekecek, böylece  istihdam alanlarının açılmasına ve yeni iş alanlarının hayata geçmesine vesile olacaktır.

Tarımda üretilen ürünlerin daha çok alıcıyla buluşmasına katkı sağlayacağı düşünüldüğünde; daha çok tarım alanının ekileceği, ürün çeşitliliğinin artacağı, üreten çiftçinin ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bununla birlikte demiryolu şehrimizi daha ucuz hammadde ile buluşturarak sanayileşmenin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırmış olacağı aşikârdır.

DEMİRYOLU DEMEK; Bir yatırımcı için hem ulaşım maliyeti açısından hem de zamandan tasarruf demektir.

DEMİRYOLU DEMEK; Maliyetleri yarı yarıya kısmak demektir.

DEMİRYOLU DEMEK; Medeniyet ve gelişmişlik demektir.

İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişimi için demiryolunun ilimizden geçmesine şiddetle ihtiyaç vardır.

Bayburt için hayati önem arz eden demiryolu projesinde 2. Milletvekilimiz, Başbakanımız Sayın R.Tayyip ERDOĞAN’IN tren yolu güzergâhının Bayburt’tan geçmesi için var gücüyle her türlü çabayı sarf edeceğine kalpten inanıyoruz.

Bir zamanlar Bayburt’umuzun il olması fikri ortaya atıldığında, bu beldenin evlatları, nasıl yedisinden yetmişine var gücüyle mücadele etmiş ve geleceğine sahip çıkmışsa Araklı tünelinde de aynı hassasiyeti göstermişse bugün de aynı aşk ve azimle davasına sahip çıkacak; böylelikle birilerinin hayal diye gördüğü bu hizmetin Bayburt’umuza kazandırılmasını sağlayacaktır.

           Biz bu birlik ve beraberliğimizi tarihte birçok kez olduğu gibi bugün de aynı ruh ve heyecanla geleceğimizin daha aydınlık, daha yaşanabilir olması amacıyla; tek bilek, tek yürek, tek vücut olmuş bir halde sergilemekteyiz. Öncelikle bu gür sedamızda ve heyecanımızda bir bütün olan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu yetkililerine ve çok kıymetli hemşerilerimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz imza kampanyamıza, Bayburt dışında yaşayan kıymetli hemşerilerimizin, Bayburt derneklerinin ve Bayburtlu bürokratlarımızın da destek vermesini bekliyor, toplayacakları imzaları bir hafta içerisinde bize ulaştırmalarını önemle rica ediyoruz.

Bu vesile ile tekrar katkı veren tüm kuruluşlara en kalbi şükranlarımızı sunuyor son söz olarak şunu haykırıyoruz: Bir imzayla ne olur demeyin, RÜZGÂRLARA YÖN VEREN KELEBEKLERİN KANAT ÇIRPIŞIDIR. BİZDE KELEBEK MİSALİ TRENİN YÖNÜNÜ BAYBURTA HEP BİRLİKTE ÇEVİRECEĞİZ İNŞAALLAH.HEPİNİZE SAĞLIK, MUTLULUK VE ESENLİKLER DİLİYORUZ