Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve samimi bir havada gerçekleştirilen toplantıda her kurum müdürü çalışmaları ve yapacak çalışmaları hakkında bilgi verdi.

         Bayburt Valisi Hasan İpek başkanlığındaki toplantıya Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Vali yardımcıları Hakan Hakyemez ve Ali Gökay, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu organizasyon kurum müdürü olarak İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, BTSO Başkanı İbrahim Yumak ve bütün kamu kurum müdürleri katıldı.

            Bayburt Valisi Hasan İpek bütün kamu müdürlerini dinledikten sonra yaptığı açıklamada kamu kurum müdürleri ile bir araya gelme fikrini İl Milli Eğitim Müdürü’nün verdiğini hatırlatarak yapılan kahvaltılı toplantının iyi bir toplantı olarak geçtiğini belirtti.

“ŞİMDİ VATANDAŞINA HİZMET EDEN DEVLET KONSEPTİ VAR”

           Genel itibariyle devletin temsilcileri olarak toplantıda bulunduklarını ifade Vali İpek, " Genelde memur olan arkadaşlarıma sesleniyorum. Biz burada devletin temsilcisiyiz. Şimdi devlet yönetiminde artık konseptler değişti. Eskiden devletine hizmet eden vatandaşlar konsepti ile bizler bu işleri yapıyor idik. Şimdi bu konsept vatandaşına hizmet eden devlet olarak değişti. Bunu sizlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum.  Tüm arkadaşlarımızın bu bilinç içerisinde hareket etmesini istiyorum. Devletin yönetiminde vatandaşın mutluluğu, huzuru, güveni, sağlığı, en önemli şey oldu. Eskiden devletin çıkarları bir numarada idi. Eskiden devletin çıkarlarını korumak için vatandaşa her türlü yükümlülük veriliyordu. Şimdi yönetim anlayışımız ve yönetim konseptimiz tamamen farklı. Artık vatandaş odaklı bir yönetim sistemine geçtik. "dedi.

“VATANDAŞIN MUTLULUĞUNU ESAS ALIN, MERHAMETLİ VE ŞEFKATLİ OLUN”

          

           Toplantıya katılanlardan devletin vatandaşa hizmet etmesi adına iki önemli şey isteyen Vali İpek, şöyle devam etti: " Çok güzel hizmetler yaptınız. 15 yıl önce bunları duysak hayal kuruluyor derdik. Yaptıklarınız çalışmalar gerçekten hayal değil. Sizinle ilgili olan vatandaşın mutluluğunu esas alın. O sinirli, kızgın, geçmişi düşünerek psikolojik problemi olabilir. Devlet memuru geldi bana eziyet edecek diye düşünmüş olabilir. Bunların hepsine dikkat ederek, gelen insanların mutlu bir şekilde sizinle muhatap olmasını ve muhatap olduğunu mutlu olacağı imajını vatandaşa verin. Vatandaşın mutluluğunu sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapın. İşlemlerinizi yaparken kesinlikle merhametli olun. Vatandaşın o sandalye oturduğunuz için sizi küçük gördüğünü kesinlikle düşünmeyin. Vatandaş sizi baba olarak, büyük olarak düşünüyor ve bu infialini size aktararak merhamet kazanmaya çalışıyor. Merhamet dilemeye çalışıyor. Muhatap olduğunuz insanlara karşı merhametli olun. Bir Baba şefkati gibi, bir babadan daha fazla şefkatli olun. Ben sizden bu iki şeyi istiyorum. "diye konuştu.

             Vali İpek, kamu kurum müdürlerinin vatandaş yanında personellerini de mutlu etmeleri gerektiğini belirterek devletin tüm yapısının insanların mutluluğu üzerine kurulu olduğunu kaydetti ve kamu müdürlerine çalışmalarında başarılar diledi.

           Kamu müdürlerinden kahvaltılı toplantıların devamın isteyen Vali İpek, organizasyondan dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan’a teşekkür etti.

           Vali İpek, ayrıca Gönül Elçileri projesinin önemli olduğunu belirterek bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala’dan kısa bir açıklama aldı ve tüm kamu kurum müdürlerine gönül elçisi olma çağrısında bulundu.